Πέντε κοντινοί προορισμοί

Ξέρουμε ότι ο κορονοϊός δε μας αφήνει να μετακινούμαστε από νομό σε νομό. Για αυτό σας προτείνουμε 5 κοντινούς προορισμούς μέσα στον νομό Θεσσαλονίκης.

 

1. Σέιχ Σου

Στο κοντινό αυτό δάσος μπορείτε να περιηγηθείτε και να έρθετε σε επαφή με την φύση. Μπορείτε επίσης να πάτε για μια ωραία πεζοπορία. Εκεί υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών.

 

2. Χορτιάτης

Ο Χορτιάτης είναι μία μικρή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το βουνό με το ίδιο όνομα, το οποίο παλιά ήταν ηφαίστειο! Στο βουνό μπορείτε να πεζοπορισετε και να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης. 

 

3. Επανομή

Επανομή είναι ένα προάστιο του νομού Θεσσαλονίκης με απόσταση μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τις πολύ ωραίες παραλίες οι οποίες προσφέρουν μαγευτικά τοπία.

 

 

4. Άνω Πόλη

Η Άνω Πόλη αποτελεί περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης. Εκεί παλιά βρισκόντουσαν τα βυζαντινά τείχη που μερικά από αυτά σώζονται μέχρι σήμερα. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τους βυζαντινούς τοίχους και τον πύργο του Τριγωνίου. Τέλος μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα και να απολαύσετε μια ωραία απογευματινή βόλτα.

 

5. Ωραιόκαστρο 

Το Ωραιόκαστρο είναι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης που μπορείτε να περιηγηθείτε στα δρομάκια του. Είναι αρκετά κοντά στην πόλη. Θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τα κοντινά δασάκια ή απλά να κάνετε μια βόλτα γύρω από την κωμόπολη.

 

Αυτοί είναι πέντε κοντινοί προορισμοί της Θεσσαλονίκης που αξίζει να επισκεφθείτε!!!

Γ.Τ.

Γ.Κ.

Ε.Τ.

Α.Χ.

Leave a Reply