Καλοκαιρινά λουλούδια

Η Άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται και τα λουλούδια πλημμυρίζουν τους κήπους μας τις αυλές μας και τα μπαλκόνια μας. Η Άνοιξη φέρνει μαζί της χρώμα και υπέροχα αρώματα από τα λουλούδια που ανθίζουν παντού τριγύρω μας.

Κάποια λουλούδια φαίνονται ακόμα πιο όμορφα την άνοιξη, γι' αυτό θα σας προτείνουμε κάποια συγκεκριμένα λουλούδια που θα κάνουν το μπαλκόνι σας, την αυλή σας ή τον κήπο σας ακόμα πιο όμορφο αυτή την εποχή.

Πετούνια

Η Πετούνια είναι σήμα κατατεθέν της άνοιξης με την πλούσια ανθοφορία και τους εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Με πλούσια συμπαγή βλάστηση, γρήγορη ανάπτυξη και το ιδανικό ύψος της. Αποτελεί μια πολύ συχνή επιλογή για το μπαλκόνι σας. 

Γαρυφαλλιά

Η γαρυφαλλιά είναι από τα κατεξοχήν ανοιξιάτικα λουλούδια που συναντάμε στις περισσότερες αυλές και μπαλκόνια των ελληνικών σπιτιών, φυτεμένη σε γλάστρες και ζαρντινιέρες. Ξεχωρίζει για την πλούσια βλάστηση της. τα άφθονα και εντυπωσιακά άνθη της απαντώνται  σε διάφορες αποχρώσεις: λευκά, ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινα, κίτρινα ακόμη και δίχρωμα.

Κοράλι

Ένα ενδιαφέρον φυτό για τα ανοιξιάτικα μπαλκόνια  είναι το κοράλι. Το κοράλι είναι ιδανικό για κήπους και πάρκα καθώς προσελκύει πεταλούδες. Χαρακτηρίζεται από γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, φέρει πράσινα φύλλα που δεν διατηρούνται το χειμώνα και ανθίζει σχεδόν όλο τον χρόνο με χαρακτηριστικά κόκκινα ή λευκά κρεμάμενα σωληνοειδή άνθη.

Πανσέδες

Οι πανσέδες είναι από τα πιο δημοφιλή ετήσια ανοιξιάτικα λουλούδια που ξεχωρίζουν για την πρώιμη ανθοφορία τους.Οι πανσέδες μπορεί να είναι κίτρινοι, πορτοκαλί, μπορντό, μωβ, λευκοί και μπλε καθώς και από πανσέδες με πολύχρωμους συνδυασμούς.

Βιολέτες

Οι βιολέτες βγάζουν ένα ιδιαίτερα ωραίο άρωμα κατά την περίοδο της άνοιξης για αυτό αξίζει να το φυτέψουμε την άνοιξη. Η βιολέτα έχει τα στενόμακρα γκριζοπράσινα φύλλα της που κάνουν αντίθεση με τα εντυπωσιακά αρωματικά άνθη σε αποχρώσεις του λευκού, του κίτρινου, του ροζ, του μωβ και του κόκκινου. Θαυμάζουμε τη βιολέτα που φυτεύεται σε ηλιόλουστες θέσεις για τη συνεχή και παρατεταμένη ανθοφορία από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τις αρχές φθινοπώρου. Γι’ αυτό άλλωστε μπορούμε να κόψουμε τα λουλούδια της, να τα βάλουμε σε βάζο και να απολαύσουμε το άρωμα τους για αρκετές μέρες.

ΓΤ και ΓΚ

Πηγές εικόνων:https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B9+%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8C&tbm=isch&ved=2ahUKEwig64DYitPwAhUFLOwKHfKRAV0Q2-cCegQIABAA&oq=%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B9&gs_lcp=CgNpbWcQARgEMgIIADICCAAyAggAMgYIABAKEBgyBggAEAoQGDIGCAAQChAYMgYIABAKEBgyBAgAEBgyBggAEAoQGDIECAAQGDoICAAQCBAHEB46BQgAELEDOgQIABBDUP0cWKZfYIJ7aARwAHgAgAH0BYgB_hiSAQ0wLjEuMC4xLjAuMy4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=I5-jYODNEYXYsAfyo4boBQ&bih=694&biw=1517&hl=el

 

 

Leave a Reply