Ετοιμάστε βαλίτσες για τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου!

ΘΑΣΟΣ

Η Θάσος είναι ένα νησί με περίπου 14.000 κατοίκους απέναντι από στις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας.Έχει πρωτεύουσα τον Λιμένα. Στην Θάσο θα δεις υπέροχους καταρράκτες, κατάφυτα μονοπάτια και ωραίες παραλίες.

Κάποιες από τις καλύτερες παραλίες είναι η Χρυσή Αμμουδιά, Αλυκές και η Σκάλα. Κάποια από τα χωριά που πρέπει να επισκεφτείς είναι ο Θεολόγος για τα κρέατα του, η Καλλιράχη και το Κάστρο. Επίσης, άξια αναφοράς είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο και το θέατρο. Μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ, κατάδυση, ποδηλασία και πεζοπορία.

 

ΆΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Είναι ένα νησάκι του βοροανατολικού Αιγαίου με περίπου 270 κατοίκους. Στην αρχαιότητα λεγόταν Αλόννησος, το τωρινό του όνομα το πήρε όταν ο Άγιος Ευστράτιος αναγκάστηκε να επιβιβαστεί εκεί λόγω θαλασσοταραχής. Το 1929 χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας για τους κομμουνιστές καθώς και για τα επόμενα χρόνια. Στις 20.2.1968 ένας σεισμός 7.1 ρίχτερ κατέστρεψε το νησί. Στον Αϊ Στράτη μπορείς να δεις την Μαράσλειο Σχολή, το "κενοτάφιο του εξόριστου”, τον τάφο ενός Γερμανού στρατιώτη του Β΄ΠΠ, το μνημείο του Νίκου Σλιάμα, τον αρχαιολογικό χώρο του παλαιού ναού των Αγίων 5 μαρτύρων, τις θαλάσσιες σπηλιές και το σπήλαιο που μόνασε ο Άγιος Ευστράτιος.

 

ΛΗΜΝΟΣ

Η Λήμνος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στην άκρη του Αιγαίου. Αυτός ο αυθεντικός τόπος θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι στον παράδεισο. Υπέροχη φύση, πεντανόστιμα φαγητά και υπέροχοι ταξιδιωτικοί προορισμοί θα ανακαλύπτεις σε κάθε σου βήμα. Είναι το 8ο μεγαλύτερο νησί σε έκταση. Πρωτεύουσα της είναι η Μύρινα. Μπορείς να πας στο κάστρο της Μύρινας που στο εσωτερικό του υπάρχουν ελάφια επίσης μπορείς να πας στη Πολιόχνη στο ιερό της Αρτέμιδος στη Μύρινα, στο άγαλμα ηρωίδας Μαρούλας στον Κότσινα αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου.

ΛΕΣΒΟΣ

Η Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη και την Εύβοια. Το νησί που αγάπησε ο Οδυσσέας Ελύτης φημίζεται για τα πανέμορφα φυσικά τοπία του, την πυκνή βλάστηση, το εξαιρετικό φαγητό, τους γραφικούς οικισμούς και τις υπέροχες παραλίες. Στη Λέσβο, επίσης, γεννήθηκαν ο ζωγράφος Θεόφιλος και η αρχαία ποιήτρια Σαπφώ. Η Λέσβος είναι ένα νησί με μακρά ιστορία και μοναδικές φυσικές ομορφιές. Μία μικρή βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης αρκεί για να αντικρίσεις πλήθος από πανέμορφα νεοκλασικά αρχοντικά, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και υπέροχα μνημεία της Οθωμανικής εποχής. Επίσης μπορείς να δεις πολλά ωραία μοναστήρια. Πρωτεύουσα της είναι η Μυτιλήνη.

 

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Η Σαμοθράκη είναι ένα πολύ ξεχωριστό ελληνικό νησί, στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους.Έχει πληθυσμό περίπου 2.840 κατοίκους. Η Σαμοθράκη διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές, η Σαμοθράκη έχει πλούσια ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Το παγκοσμίως γνωστό άγαλμα «Νίκη της Σαμοθράκης» ανακαλύφθηκε στο νησί το 1863 και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

 

Ε.Τ και Α.Χ

Leave a Reply