Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ”ΑΙΣΩΠΟΣ”

https://aesop.iep.edu.gr

Η πλατφόρμα ‘’Αίσωπος’’ αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και από το 2015 αποτελεί ένα πρωτοποριακό-καινοτόμο ολοκληρωμένο εργαλείο Ανάπτυξης, Σχεδίασης, Συγγραφής, Αξιολόγησης και Παρουσίασης Ψηφιακών Διαδραστικών Διδακτικών Σεναρίων σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον.

Η πλατφόρμα ‘’Αίσωπος’’ πέρα από τα σενάρια που διαθέτει, παρέχει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που θα εγγραφούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που προσφέρει, να σχεδιάσουν, να υποβάλουν και να αξιοποιήσουν έως 10 ψηφιακά διδακτικά σενάρια, ανάλογα με τις ανάγκες και τους διδακτικούς στόχους της τάξης του.

Τα περισσότερα σενάρια  που διαθέτει η πλατφόρμα έχουν ήδη αξιολογηθεί και χαρακτηρισθεί ως Βέλτιστα ή Επαρκή από εκπαιδευτικούς και στοχεύουν να καλύψουν εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών προσχολικής ηλικίας μέχρι και γυμνάσιο, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες web.

Οι μαθητές μέσω βιωματικών δράσεων και διαδραστικών εργαλείων μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αλληλεπιδρούν σε interactive video, να απαντούν σε φύλλα εργασίας διαβαθμισμένης δυσκολίας από εύκολο έως πολύ δύσκολο, καθώς και σε κριτήρια αξιολόγησης. Καλύπτει ευρύ πεδίο γνωστικών αντικειμένων όπως θεωρητικής, θετικής κατεύθυνσης, ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, εικαστικών και πολιτιστικών θεμάτων.

Τέλος, είναι πλήρως συνδεδεμένη με τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Φωτόδεντρο) και είναι συμβατή με τις σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτύου.