Κούκλες από … σπίτι! (Οι κούκλες των παιδιών μας και Βήμα 3ο)

Η ηλιαχτίδα βγήκε δειλά δειλά στον ουρανό και κοίταξε ολόγυρά της... Προσπάθησε να μπει μέσα στην αυλή του σχολείου, έπειτα γλίστρησε δειλά στα πάρκα και τις πλατείες... Κανείς...

Μελαγχολική επέστρεψε κοντά στον Ήλιο.

"Έι, Ηλιαχτίδα!!!", της φώναξα χαρούμενη από το παράθυρό μου.
"Ποιος είναι;", ρώτησε σκουπίζοντας τα βρεγμένα της ματάκια...
"Εγώ! Εδώώώώώώ! Θυμάσαι που σου είχα υποσχεθεί ότι θα φέρω τα παιδάκια μου κοντά σου;", τη ρώτησα ελπίζοντας να μην έχει ξεχάσει τη συμφωνία μας.
"Και το ρωτάς; Πώς θα μπορούσα να ξεχάσω μια τέτοια υπόσχεση; Κάθε μέρα τριγυρίζω σε κάθε γειτονιά, ακόμη και στα πιο μικρά στενάκια, αναζητώντας τα αγαπημένα μου παιδάκια. Πόσο μου έχουν λείψει... Λοιπόν;", κατέβασε ντροπαλά το κεφάλι, λαχταρώντας όμως να ακούσει την απάντησή μου.
"Λοιπόν... Τα παιδάκια μου είναι εδώ! Κοντά σου! Με τη σκέψη τους, με τη φαντασία τους, με τα όνειρά τους! Κι επειδή πάει καιρός που έχετε να ιδωθείτε κι οι μέρες μοιάζουν περίεργες χωρίς τα δικά σου χάδια και τις αγκαλιές, όλα τα παιδάκια μου αποφάσισαν να σου κάνουν μία τεράααααστια έκπληξη! Να σου στείλουν τις κούκλες τους! Θέλεις να τις δεις;;;;"
Για να μη σας τα πολυλογώ παιδάκια μου, η ηλιαχτίδα στρώθηκε στο μικρό μου δωματιάκι και τώρα βλέπουμε μαζί τις υπέροχες δημιουργίες σας! Θέλετε να τις απολαύσουμε όλοι παρεούλα; (η παρουσίαση εμπλουτίζεται συνεχώς, με τις νέες φωτογραφίες που μας στέλνουν τα παιδάκια μας...)

ΒΗΜΑ 3ο - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑ

Την κοίταξα τρυφερά και - ναι - σας το ορκίζομαι, ήταν τόσο χαρούμενη και τόσο συγκινημένη, που έλαμψε πιο δυνατά κι από τον ίδιο τον Ήλιο.
"Είμαι τόσο ευτυχισμένη...", φώναζε στριφογυρίζοντας στο δωμάτιό μου! "Κάθε κούκλα είναι μοναδική, υπέροχη, ξεχωριστή! Σαν και τα παιδάκια που τις έφτιαξαν! Να έχουν άραγε όνομα; Πόσων χρονών είναι; Πού τα βρήκαν όλα αυτά τα υλικά για να τις κατασκευάσουν τα παιδάκια;...", η μικρή ηλιαχτίδα άρχισε να με τρελαίνει με τις ερωτήσεις της...
"Μισό λεπτό, μισό λεπτό! Έχεις τόσες πολλές απορίες, που είμαι σίγουρη ότι μέχρι να ξεγλιστρήσεις από ετούτο εδώ το παράθυρο, για να επιστρέψεις στον κύριο Ήλιο, θα τις έχω κιόλας ξεχάσει!"...

Έτσι, πήραμε χαρτί και μαρκαδόρους, και γράψαμε όλες τις ερωτήσεις της Ηλιαχτίδας εδώ!

  1. Μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τη μαμά και το μπαμπά σου, κι αφού γράψετε μαζί τις απαντήσεις, να μου το στείλετε και πάλι! Να το δείξω στην Ηλιαχτίδα, να το δείξουμε και στον Ήλιο... Εξάλλου, αύριο θα τρυπώσει και πάλι από το παράθυρό μου... KouklesV3-Fillable_fin
  2. Τι θα έλεγες να φτιάξεις και μία ταυτότητα για την κούκλα σου; Μπορείς να τη φωτογραφήσεις και να μας τη στείλεις κι αυτή!
  3. Κι αν η μαμά και ο μπαμπάς σου συμφωνούν, μπορείς να κάνεις ένα βίντεο παρουσίασης της κούκλας σου και να μας το στείλεις! Ή να μας παρουσιάσεις την κούκλα σου, ζητώντας από από τη μαμά και το μπαμπά να γράψουν τη φωνούλα σου στο κινητό! Πάρε της συνέντευξη και βοήθησέ μας να μάθουμε το όνομά της, την ηλικία της κι ό,τι άλλο εσύ θεωρείς σημαντικό!

*Για να μας στείλετε το φύλλο, συμπληρώστε τα πεδία που φαίνονται με διαφορετικό χρώμα, κάνοντας κλικ στα μικρά τετραγωνάκια ή εισάγοντας κείμενο στα μεγαλύτερα πεδία. Όταν είστε έτοιμοι, επιλέξτε το εικονίδιο της Εκτύπωσης (επάνω δεξιά) -> Προορισμός -> Αποθήκευση ως pdf και επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θα αποθηκευτεί το αρχείο. Στη συνέχεια, στείλτε μας mail στο pikerasovi@yahoo.com, επισυνάπτοντας το αρχείο από το φάκελο στον οποίο το αποθηκεύσατε.

Leave a Reply