Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-2021

 Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογήςμε Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας του μαθητή,για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο , κατόπιν συνεννόησης με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟΥ

Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, λειτουργούν αφενός μεν το Πρωινό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα και αφετέρου δε το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (Προεδρικό διάταγμα 79/2017).
Στο Πρωινό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 08:15 έως και τις 08:30, ενώ η αποχώρησή τους στις 13:00. Όσα νήπια παρακολουθούν το Προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα, αποχωρούν στις 16:00. Επισημαίνεται ότι ενδιάμεσες αποχωρήσεις δεν επιτρέπονται.
Για τη λειτουργία Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 νηπίων/ προνηπίων, τα οποία παρακολουθούν και το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 07:45 - 08:30, ενώ η προσέλευση γίνεται 07:45 - 08:00.

ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως και τις 30 Μαΐου. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για το σχολικό έτος 2020-2021, στα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν γεννηθεί το 2015 (νήπια) και το 2016 (προνήπια). Η φοίτηση των μαθητών που συμπληρώνουν την ηλικία των 4 ετών γίνεται από το νέο σχολικό έτος υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης ανήκουν τα νήπια των οποίων η διεύθυνση κατοικίας ανήκει σε μία από τις παρακάτω οδούς:

  • Αλιμούντος 2 - 46
  • Γ. Παπανδρέου 9 - 53
  • Κυκλάδων (όλοι οι μονοί αριθμοί)
  • Εθνάρχου Μακαρίου 1-25 & 2-30
  • Βουλιαγμένης
  • Ανεξαρτησίας 1-77 & 2-Παιδική χαρά
  • Βύρωνος (όλοι οι αριθμοί)
  • Θερμοπυλών 1-53 & 2-66
  • Θήρας 1-71 & 2-76
  • Κανάρη (όλοι οι αριθμοί)
  • Κύπρου 1-35 & 2-24
  • Κρήτης (όλοι οι αριθμοί)
  • Μπιζανίου (όλοι οι αριθμοί)
  • Μπουμπουλίνας (όλοι οι αριθμοί)
  • Ολυμπίας 1-παιδική χαρά & 2-46
  • Πολεμιστών (όλοι οι αριθμοί)
  • Ρούμελης 1-65 & 2-60
  • Σπετσών (όλοι οι αριθμοί)
  • Ύδρας (όλοι οι αριθμοί)
  • Ψαρών (όλοι οι αριθμοί)
  • Γραβιάς (από Γ. Παπανδρέου έως Παρ. Βουλιαγμένης)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Η εγγραφή προνηπίου στο δεύτερο έτος γίνεται αυτεπάγγελτα) 

  1. Αποδεικτικό έγγραφο που τεκμηριώνει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του μαθητή, όπως λογαριασμός ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο. Το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή στη σελίδα ηλεκτρονικών εγγραφών.
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή - Α.Δ.Υ.Μ. (κατεβάστε το από εδώ). Καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων/κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία).
  3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (Σημειώνεται ότι ο μη εμβολιασμός του νηπίου συνεπάγεται αδυναμία εγγραφής).

Σε περίπτωση μαθητών/-τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/ κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/-τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με Ε.Ε.Α.

Εφόσον το νήπιο πρόκειται να συμμετέχει και στο Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα, απαιτείται επιπρόσθετα:

  1. Βεβαίωση του φορέα εργασίας ή κάρτα ανεργίας και για τους δύο γονείς. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύναται να εγγράφονται μαθητές:

  1. των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς
  2. των οποίων οι γονείς/ κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως:
    α. Πολύτεκνοι/ τρίτεκνοι/ μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/ φυλακισμένοι
    β. Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή δομές φιλοξενίας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Σε περίπτωση εγγραφής μαθητή που προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, όλα τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική Γλώσσα.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή , το βιβλιάριο υγείας του μαθητή, τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο τμήμα ένταξης καθώς και τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα προσκομίζονται στη σχολική μονάδα κατόπιν συνεννόησης με την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε οδηγίες χρήσης της εφαρμογής ηλεκτρονικών εγγραφών

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.  210 9919565.

Leave a Reply