ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ BRAVO SCHOOLS!

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης, Πηνελόπη Κερασοβίτη, Μαρία Περίκου και Ειρήνη Μπάνου, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ’ Αθήνας, Δρ Ιωάννα Μενδρινού και τα παιδιά και των 2 τμημάτων του σχολείου, συμμετείχαν για πρώτη φορά στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS, λαμβάνοντας ΒΡΑΒΕΙΟ στην Κατηγορία «Σχέδια Μαθήματος», για το πρόγραμμα «Κούκλες από … σπίτι». Παράλληλα, διακριθήκαμε και ως η καλύτερη πρόταση στον 3ο στόχο, Καλή Υγεία και Ευημερία!

Ανάμεσα σε 657 συμμετοχές από 236 σχολεία, που αξιολογήθηκαν από επιστημονική επιτροπή και τέθηκαν σε ανοιχτή προς το κοινό ψηφοφορία, οι «Κούκλες από … σπίτι!» κατάφεραν να κατακτήσουν το ένα από τα 9 συνολικά βραβεία, επιτυγχάνοντας την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για τον 3ο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Καλή υγεία και ευημερία).

Οι «Κούκλες από … σπίτι» είναι ένα δομημένο, εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχικής φροντίδας και ενδυνάμωσης των μικρών μαθητών, σε έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές που πρόσφατα βιώσαμε όλοι μας, λόγω του COVID 19. Σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ’ Αθήνας, κυρία Ιωάννα Μενδρινού, τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία τού Κέντρου Πρόληψης Αλίμου – Γλυφάδας – Ελληνικού - Αργυρούπολης (ΚΕΠΡΑΓΕΑ - επιστ. υπεύθυνη κυρία Μελίνα Χαρατσίδου) και με την υποστήριξη της Δ’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθηνών και του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (ΙΡΕΣΕ).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα που καταθέσαμε εδώ και τη βράβευση του σχολείου μας εδώ (κατηγορία: Σχέδια Μαθήματος)!!!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και όσους μας στηρίξατε με τη θετική σας ψήφο κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ψηφοφορίας!

Leave a Reply