“5 Ήρωες στην τάξη μας” – Ημέρα 3η

"5 Ήρωες στην τάξη μας"* - Είναι λεπτός και μακρύς. Αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον που ζει. Του αρέσει να σκαρφαλώνει και να τυλίγεται γύρω από κορμούς δέντρων, κλαδιά, ραβδιά, σπαθιά κλπ. Είναι αχώριστος φίλος τού Πήτερ Μασκ. Ποιος είναι;;;

Μα φυσικά ο Μεζούρας!

Δραστηριότητα 1η: Βίντεο για την επιστροφή στο σχολείο

Μαζί με το μήνυμά του, ο Μεζούρας μάς έστειλε και ένα βίντεο. Θέλετε να το δούμε μαζί;

Δραστηριότητα 2η: Το μεζούρα περιγράφω, μα δεν έμαθα να γράφω...

Πώς να είναι άραγε ο νέος μας φίλος; Πού μένει; Έχει φίλους και τι κάνει με αυτούς;

(Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

 

Δραστηριότητα 3η: Του Σούπερ Ήρωα Μεζούρα σχεδιάζω τη φιγούρα...

Άλλος πράσινο, άλλος μπλε, ο καθένας μας φαντάστηκε το Μεζούρα διαφορετικό. Θέλετε να δείτε;

Δραστηριότητα 4η: Την απόσταση μαθαίνω, με αεροπλάνο και με τρένο!

Για να εξασκηθούμε στην τήρηση των αποστάσεων, παίξαμε τα αεροπλανάκια, στην τάξη αλλά και στην αυλή! Σηκωθήκαμε σε ζευγαράκια και ανοίξαμε διάπλατα τα χέρια μας. Η κυρία μέτρησε το άνοιγμα των χεριών, για να βεβαιωθούμε ότι είναι 1,5 μέτρο. Όταν ξεκινούσε να παίζει μουσική, πετούσαμε στον "αέρα", προσέχοντας να μη συγκρουστούμε με άλλα αεροπλάνα. Μόλις η μουσική σταματούσε, προσγειωνόμασταν, κρατώντας πάντα τις σωστές αποστάσεις! Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπήρχε νικητής και ηττημένος, μόνο πολλή πολλή διασκέδαση!

Δραστηριότητα 5η: Στο σχοινί ισορροπώ, θα σας δείξω στο λεπτό!

Τα αεροπλάνα χάλασαν και βρέθηκαν σε ένα μονοπάτι γεμάτο κροκόδειλους! Πώς θα περάσουμε από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη; Βάλαμε ένα σχοινί 2 μέτρων (χαρτοταινία κολλημένη στο πάτωμα) και ισορροπήσαμε επάνω του, περπατώντας με μικρά μικρά βηματάκια! Ευτυχώς οι κροκόδειλοι έμειναν νηστικοί!

Δραστηριότητα 6η: Στο τσίρκο θα σας κάνω ένα κόλπο μαγικό!

Πώς λέγεται αυτός που περπατάει στο σχοινί; Ρωτήσαμε την κυρία κι έτσι μιλήσαμε για τους σχοινοβάτες και τους ισορροπιστές! Κι εμείς της είπαμε μια καταπληκτική ιδέα! Να γίνουμε για λίγο ακροβάτες του τσίρκου και να δείξουμε στο κοινό ένα ταλέντο μας μοναδικό! Χορευτές, ακροβάτες, μίμοι κι ένα σωρό άλλα ταλέντα βρέθηκαν για λίγο στο μικρό μας σχολείο!

Δραστηριότητα 7η: Θέλω... μα...

"Θέλω να κάνουμε μια μεγάλη αγκαλιά, μένουμε όμως τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά..."

Διαβάσαμε το υπέροχο ποίημα της Ιωάννας Μενδρινού και μελαγχολήσαμε, επιθυμήσαμε, νοσταλγήσαμε, αλλά και ονειρευτήκαμε...

Δραστηριότητα 8η: Με ποιο τρόπο θα τους πω, πως πολύ τους αγαπώ;

Κι αφού είμαστε μακριά από τους αγαπημένους μας ανθρώπους, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι τους αγαπάμε; Εμείς σκεφτήκαμε πολλές πρωτότυπες ιδέες! (Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα, για να τη δείτε σε μεγέθυνση)

* "5 ήρωες στην τάξη μου": Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την εκμάθηση, ορθή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19. Σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ' Αθήνας, δρ Ιωάννα Μενδρινού, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Μαρίας Γκανάτσιου (ΠΕ60) και Πηνελόπης Κερασοβίτη (ΠΕ60). Για να κατεβάσετε το πλήρες υλικό, κάντε κλικ εδώ.

Leave a Reply