Βράβευση του έργου μας στο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών

Στις 5 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκαν από την οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://openedtech.ellak.gr/, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2019-2020.

Το τμήμα Α1 του 3ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης υλοποίησε και παρουσίασε το έργο με τίτλο "Ο Αρχύτας μάς μαθαίνει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", για τις ανάγκες του οποίου τα παιδιά δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παικτών - χρηστών στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Χρησιμοποιώντας QR codes και προγραμματίζοντας κατάλληλα το ρομποτάκι μας, μάθαμε για τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες, τα υδροηλεκτρικά φράγματα και τη βιομάζα, θέτοντας το παιχνίδι στη διάθεση όποιου επιθυμεί!

Η συμμετοχή μας βραβεύτηκε, ανάμεσα σε 243 ομάδες, αφού ξεχώρισε για τη σύλληψη της ιδέας και την υλοποίησή της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας, ώστε να μπορεί να είναι επαναχρησιμοποιήσιμη και από άλλα σχολεία!

Συγχαρητήρια σε όλα μας τα παιδάκια που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα κι έγιναν κομμάτι της υπέροχης αυτής εμπειρίας!

Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

 

Leave a Reply