10+1 πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για την Pixar

Σίγουρα όλοι έχουμε δει έστω και μια ταινία της Pixar αλλά εκτός από την λάμπα που σε κάθε ταινία διώχνει το i και παίρνει τη θέση του στη λέξη, τι άλλο ξέρουμε για αυτήν; Λοιπόν από εδώ και πέρα θα ξέρουμε 11 ενδιαφέροντα πράγματα. Ας τα δούμε όμως πρώτα.

1) Η Pixar ιδρύθηκε από τον George Lucas για την δημιουργία της ταινίας του Star Wars, A New Hope το 1977 όμως την πούλησε καθώς ήταν πολύ ακριβή η παραγωγή της ταινίας. Ήταν μέρος της Lucasfilm όμως με το όνομα Graphics Group.

2) Το 1979 ο Steve Jobs (ιδρυτής της Apple) μαζί με τον Ed Catmull την ίδρυσαν ως εταιρία computer hardware.

3) Το 1986 ο Steve Jobs, ο Ed Catmull και μαζί τους ο John Lasseter ιδρύουν την Pixar ως studio για ταινίες animation.

4) Η πρώτη ταινία της Pixar  ήταν το 1984 το 'The Adventures of André and Wally B.΄ και ήταν μικρού μήκους.

5) Η ταινία Toy Story (1995) είναι η πρώτη ταινία κινούμενων σχεδίων που έγινε ως computer animation και όχι με τις τεχνικές σχεδίασης στο χέρι που χρησιμοποιούταν μέχρι τότε.

6) Στην ταινία 'Monsters Incorporated' (2001) μεγάλη πρόκληση ήταν η κίνηση της γούνας του Sulley με τρόπο ώστε να είναι όσο πιο φυσική γίνεται. Για αυτό, αναπτύχθηκε το πρόγραμμα προσομοίωσης Fitz (συντομογραφία του physics tool).

7) Το ανθρώπινο δυναμικό της Pixar αποτελείται από πάνω από 800 άτομα.

8) Το 2006 η Disney αγόρασε την Pixar για 7,4 δισεκατομμύριο δολλάρια. Αυτό έκανε τον Steve Jobs τον μεγαλύτερο μέτοχο της Disney.

9) Η πρώτη ταινία μετά την εξαγορά ήταν το Cars το 2006

10) Για την ταινία 'Finding Dory' (2016) προκειμένου οι χαρακτήρες να φαίνονται σαν να κολυμπάνε σε κανονική θάλασσα, χρησιμοποίησαν αντανακλάσεις και χαρακτηριστικά που έχει το πραγματικό νερό. Γενικά, η Pixar χρησιμοποιεί συχνά αντικείμενα του πραγματικού κόσμου για αναφορά ώστε οι ταινίες να είναι πιο ρεαλιστικές.

10+1) Η πολυαγαπημένη ταινία Up (2009) είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων με τις υψηλότερες εισπράξεις.