Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών από 1 Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ως εξής.
• Εφόσον διασφαλίζεται ότι σε μόνιμη καθημερινή βάση ο αριθμός των παιδιών είναι μικρότερος των 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.
• Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
• Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων .
• Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, με απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
• Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
• Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
• Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων-κηδεμόνων στο σχολείο. Για όποιο θέμα, επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση τηλεφωνικά ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή επάνοδο των μαθητών του σχολείου μας, παρακαλείσθε όσοι ΔΕΝ επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που έχει αποσταλεί στα mail σας, δηλώνοντας την ύπαρξη ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο mail@dim-sykias.chal.sch.gr ή να την παραδώσετε στο Σχολείο.
Όσοι γονείς δεν στείλετε Υπεύθυνη Δήλωση, εξυπακούεται ότι το παιδί σας θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα.
Για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε μέχρι την Παρασκευή στις 12.00 ώστε να γίνει ο απαραίτητος προγραμματισμός . Περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις στο τηλέφωνο του Σχολείου 2375042107.
Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα και προπάντων με υγεία.

 

    Με εκτίμηση
  Ο Διευθυντής

  Κανέλης Ελευθέριος

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Στις 19 Μαΐου 1919, κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου και δρομολόγησε τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Απελευθερωτικού Αγώνα των Τούρκων κατά των Δυτικών (Αγγλογάλλων, Ιταλών, Ελλήνων), που κατείχαν εδάφη της Μικράς Ασίας. Από 200.000 έως 350.000 είναι οι Ελληνoπόντιοι, που εξολοθρεύτηκαν από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923, σ' ένα σύνολο 750.000 περίπου.

ΓΛΩΣΣΑ 19-6-2020

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΝΑΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 32-42 ΚΑΙ 51-57
  2. ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΠΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 47-56 ΚΑΙ 63-66
  3. ΕΔΩ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ   Επανάληψη στους χρόνους

ΓΛΩΣΣΑ 17-6-2020

Δευτέρα 15-6-2020

Βιβλίο μαθητή: σελ. 38

Τετράδιο εργασιών: από την σελ. 37 έως 38

Αντιγραφή

Από το τετράδιο εργασιών την άσκηση 5 στην σελίδα 38

Τρίτη 16-6-2020

Βιβλίο μαθητή: σελ. 39

Τετράδιο εργασιών: από την σελ. 39 έως 41

Αντιγραφή

Από το τετράδιο εργασιών την άσκηση 3 στην σελίδα 39

Τετάρτη 17-6-2020

Βιβλίο μαθητή: από την σελ. 44 έως 45

Τετράδιο εργασιών: από την σελ. 42 έως 45

Αντιγραφή

Από το τετράδιο εργασιών την άσκηση 10 στην σελίδα 45

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟ: ΣΕΛ. 8-13 ΚΑΙ 15-16

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: ΕΥΘΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ , ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ-ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΘΕΩΡΙΑ: http://daskalosa.eu/glossa_st/st_glossa_13_tropoi_zois_kai_epaggelmata.html

ΑΣΚΗΣΕΙΣ: Ευθύς-και-πλάγιος-λόγος

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ - ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ