Jan 06
1η Δραστηριότητα
Χρησιμοποιώντας το μοντέλο SIR, τροποποιήστε τις παραμέτρους μεταδοτικότητας, μολυσματικότητας και κοινωνικότητας για να παρατηρήσετε την επίδρασή τους στην επιδημική καμπύλη. Καταγράψτε τα αποτελέσματα των αλλαγών και συγκρίνετε σενάρια όπως:
- Επιδημία χωρίς μέτρα.
- Επιδημία με μέτρα αποστασιοποίησης.
- Επιδημία με μέτρα αποστασιοποίησης που ξεκινούν καθυστερημένα.
Στη συνέχεια, εξηγήστε πώς η διατήρηση της επιδημικής καμπύλης χαμηλά σχετίζεται με τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
Jan 06
2η Δραστηριότητα
Σε μια κοινότητα 100.000 κατοίκων, μια επιδημία ξεκινά με περιορισμένους πόρους στο σύστημα υγείας:
- Διαθέσιμες ΜΕΘ: 500.
- Καθημερινές ανάγκες σε ΜΕΘ ανά σοβαρό κρούσμα: 5%.
- Μέσος όρος νοσηλείας: 10 ημέρες.
Χρησιμοποιώντας το μοντέλο SIR, σχεδιάστε μέτρα για να διατηρηθεί η επιδημική καμπύλη εντός των δυνατοτήτων του συστήματος υγείας. Καταγράψτε τις αλλαγές στις παραμέτρους, αξιολογήστε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και παρουσιάστε τις προτάσεις σας.
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
Jan 06
1η Δραστρηριότητα
Παρακολουθήστε το βίντεο με τις προσθέσεις και απαντήστε στα ερωτήματα που εμφανίζονται στην οθόνη σας. Γράψτε πόσες σωστές απαντήσεις βρήκατε.
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
Jan 06
2η Δραστηριότητα
Αφού ολοκληρώστε τη 1η Δρασηριότητα λύστε τις παρακάτω πράξεις:
0+x=5
2+0=?
3+1=?
x+4=5
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
Jan 05
ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
Το συγκεκριμένο μαθησιακό αντικείμενο περιλαμβάνει οπτικοποιημένες τις εκατοστιαίες συνέπειες πραγματικών και τις αντίστοιχες δραστικότητες και παρενέργειες πραγματικών εμβολίων, στοχεύοντας στην καλύτερη κατανόηση των μαθηματικών στις Επιστήμες Υγείας (health numeracy) και στην κατανόηση της έννοιας της δραστικότητας των εμβολίων. Πέραν της χρήσης του για εμπλουτισμό της άμεσης (μετωπικής) διδασκαλίας, οι μαθητές μπορούν να επεξεργαστούν και να συνθέσουν τα δεδομένα από το μαθησιακό αντικείμενο και να εμπλακούν σε δραστηριότητες συζήτησης, επιχειρηματολογίας ή λήψης αποφάσεων σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, αξιολογώντας τες σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα που τους δίνονται. Μπορούν να εμπλακούν σε διαδικασίες διερεύνησης, δηλαδή χρήσης των δεδομένων για να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα συνθέτοντας, αξιολογώντας ή συγκρίνοντας τα δεδομένα από διαφορετικές ασθένειες και εμβόλια. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα στο πλαίσιο επίλυσης κάποιου προβλήματος (π.χ. ποια εμβόλια είναι πιο αναγκαία σε κάποιον πληθυσμό) ή να εμβαθύνουν σε μια συγκεκριμένη ασθένεια, ως μελέτη περίπτωσης.
Jan 05
1η Δραστηριότητα
Πατήστε το link που σας δίνετε στην περιγραφή του Ανοικτού Εκπαιδευτικού Πόρου. Αφού το πατήσετε θα δείτε τρία πλαίσια τα οποία έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων. Στο 1ο πλαίσιο κατατάσονται οι άνθρωποι που ήταν ανεμβολίαστοι και νόσησαν. Στο 2ο αυτοί που εμβολιάστηκαν αλλά νόσησαν στη συνέχεια και στο 3ο εκείνοι που είχαν παρενέργειες. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να υπολγίσετε τους ανθρώπους που είναι ανεμβολίαστοι. Τους ανθρώπους που νόσησαν στη συνέχεια παρότι έκαναν το εμβόλιο και εκείνους και τους ανθρώπους που είχαν παρενέργειες.
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
Jan 05
2η Δραστηριότητα
Σκοπός της 2ης Δραστηριότητας είναι να απαντήστε στα παρακάτω ερωτήματα για κάθε πλαίσιο.
ΠΛΑΙΣΙΟ 1): A)Πόσοι πέθαναν; B) Πόσοι είχαν σοβαρές και χρόνιες επιλοκές; Γ) Πόσοι είχαν ασυμπτωματική ή ήπια νόσηση;
Τις ίδιες ερωτήσεις θα απαντήσετε και για το 2ο πλαίσο μαζί με μία ακόμη: Πόσοι είναι υγιείς / μη νοσήσαντες;
Ενώ για το 3ο πλαίσο θα απντήσετε στις εξής : A) Πόσοι δεν είχαν παρενέργειες? Β) Πόσοι είχαν ήπιες? Γ) Πόσοι δεν είχαν παρενέργειες?
Στείλτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα μας στο Facebook
- 1
- 2