Updated on 8 Απριλίου, 2025
9η συνάντηση 30-3-2025
Την Κυριακή 23/3/2025, την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Αθήνα, δεν είχαμε συνάντηση. Συνάντηση έγινε την Κυριακή 30-3-2025, ώρα 18:30 - 20:00. Οι μαθητές είχαν ειδοποιηθεί με ανακοίνωση ( 10η ).
Αρχικά κάναμε αποτίμηση της επίσκεψης, αναφέροντας ο κάθε μαθητής - αλλά και οι εκπαιδευτικοί - ποιο ήταν εκείνο που του άρεσε περισσότερο και ποιο ήταν εκείνο που δεν του άρεσε περισσότερο στο διήμερο. Όλοι συμφωνήσαμε ότι θέλουμε και του χρόνου να ξανακάνουμε πρόγραμμα και να ξαναπάμε εκπαιδευτική επίσκεψη και σε άλλα αστεροσκοπεία!
Κατόπιν, η ομάδα ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ παρουσίασαν τα άστρα της Μικρής και Μεγάλης Άρκτου, με τα ονόματα που γράφει ο Πτολεμαίος στον κατάλογό του.
Ακολούθησε η ομάδα ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ, που παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με αυτόν και το Ναυάγιο, με μια εξαιρετική βιντεοπαρουσίαση.
Τέλος, έγινε η πρώτη θεατρική ανάγνωση του δρώμενου Καλυψώς - Οδυσσέα. Το χαρήκαμε πάρα πολύ, τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και οι υπόλοιποι που παρακολουθούσαμε!
Την πρώτη θεατρική ανάγνωση την καταγράψαμε εδώ, https://drive.google.com/file/d/1dNiNzkR2stkd7Mlns-xAmNFM0QlTIpcU/view?usp=sharing.