Τι είναι μόρφωση;

Μόρφωση είναι εκείνο που έμεινε μέσα στο κεφάλι, όταν ξεχάσεις όλα αυτά που σε έμαθαν.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ζωή χωρίς τεχνολογία

Η ζωή χωρίς την εξέλιξη της τεχνολογίας θα ήταν πολύ διαφορετική καθώς δεν θα μπορούσαμε να ενημερωθούμε γρήγορα. Επίσης δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ούτε μάθημα μέσω διαδικτύου. Είμαστε από τους τυχερούς πιστεύω, διότι μερικά παιδιά τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε κινητά και υπολογιστές στερούνται αυτό το δικαίωμα μάθησης από το διαδίκτυο. Μερικοί λένε ότι είναι άτυχοι που κάνουν μάθημα αλλά αυτοί που στερούνται της ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία λένε πως είναι άτυχοι αυτοί και αυτοί οι οποίοι κάνουν μάθημα είναι πολύ τυχεροί. Επομένως η ζωή με τις τεχνολογίες μας είναι απαραίτητη σε όλους του τομείς πχ για ενημέρωση, μαθήματα, ψυχαγωγία κλπ

Παραμένοντας ανθρώπινος

Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Γύρω μας πυκνώνουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία. Κινούμαστε μέσα σε αόρατα πλέγματα  και χρειάζεται να βρούμε τρόπο να τα περιορίσουμε, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την εξάρτηση που μάς προκαλούν οι ψηφιακές συσκευές.

Έχω στο νου μου να απενεργοποιώ το κινητό το βράδυ, ώστε ο εγκέφαλος να ξεκουράζεται πραγματικά, καθώς αποφορτίζω το χώρο από τα σήματα ειδοποιήσεων μέσω wifi ή της κεραίας της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

 

Φροντίζω να μιλάω χρησιμοποιώντας ακουστικά και όχι εφαρμόζοντας τη συσκευή απευθείας στο αυτί.

 

Χρησιμοποιώ το κινητό και τον υπολογιστή τόσο, όσο κρίνω πως χρειάζεται. Δεν ξεχνιέμαι πάνω από την οθόνη, γιατί χαλάω τα μάτια μου, ακινητοποιώ το μυαλό μου, και τα εγκεφαλικά μου κύτταρα επηρεάζονται από το ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει γύρω του.

Προσέχω τον εαυτό μου, ώστε να ...μείνω ανθρώπινος και όχι μία προέκταση των ψηφιακών μου συσκευών.