Το Facebook μας παρακολουθεί;

Σου έχει τύχει ποτέ το τηλέφωνό σου να σου παρουσιάσει μια διαφήμιση για κάτι το οποίο μόλις μίλησες;Δεν είσαι ο μόνος!Με τόσες ανεξήγητες ιστορίες στόχευσης διαφημίσεων εκεί έξω,δεν είναι δύσκολο να πιστεύει κανείς ότι τα τηλέφωνα ακούνε τις συνομιλίες μας.

  Φημολογείται ότι το Facebook καταγράφει εν αγνοία τις συνομιλίες μας, με σκοπό να προβάλει διαφημίσεις που είναι διαμορφομένες πάνω μας.Αυτό το γεγονός φυσικά αποσκοπεί στα υψηλότερα κέρδη, αφού κερδίζουν τόσο η εταιρεία του προϊόντος όσο και το ίδιο το Facebook.Τον Απρίλιο του 2018 ο ιδρυτής του Facebook ρωτήθηκε αν ακούν αυτά που λέμε στο μικρόφωνο και τα χρησιμοποιούν για διαφημίσεις.Η απάντηση του ήταν λυτή και ακριβής ''όχι δεν το κάνουμε αυτό''.Δυστυχώς ένα χρόνο αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι το Facebook είχε προσλάβει μία άλλη εταιρεία με σκοπό να καταγράφει οτιδήποτε λέμε στην επιλογή Voice to text του Messenger ,δηλαδή μία επιλογή κατά την οποία ο χρήστης μπορεί να πει μία πρόταση και αυτή να γράφεται αυτόματα.Το Facebook παραδέχτηκε ότι αυτό το γεγονός ήταν αλήθεια,έτσι αποφασίστηκε να κάνουν μία παύση,αλλά όχι να σταματήσουν να διαβάζουν τις συνομιλίες μας.

Πολλές εταιρείες,όπως το Facebook,η Google,η Amazon,βασίζονται στους χρήστες για να διαβάσουν τα ψηλά γράμματα,αυτά που όλοι μας πατάμε με ευκολία αποδοχή όλων.Οι επικεφαλής κέντρων καταναλωτών υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η ίδια η καταγραφή, αλλά ότι δεν γνωστοποιήται ξεκάθαρα στους χρήστες.Αυτό που οφείλω να επισημάνω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να διαβάζουμε λεπτομερώς τους όρους πριν χρησιμοποιήσουμε μία εφαρμογή,έχοντας στο νου πάντα ότι τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε!

Πηγή έρευνας https://www.youtube.com/watch?v=_N8cxOdAWL0

Παραμένω…. ανθρώπινος

Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Γύρω μας πυκνώνουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που χρησιμοποιούνται για επικοινωνία. Κινούμαστε μέσα σε αόρατα πλέγματα  και χρειάζεται να βρούμε τρόπο να τα περιορίσουμε, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και την εξάρτηση που μάς προκαλούν οι ψηφιακές συσκευές.

Έχω στο νου μου να απενεργοποιώ το κινητό το βράδυ, ώστε ο εγκέφαλος να ξεκουράζεται πραγματικά, καθώς αποφορτίζω το χώρο από τα σήματα ειδοποιήσεων μέσω wifi ή της κεραίας της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

 

Φροντίζω να μιλάω χρησιμοποιώντας ακουστικά και όχι εφαρμόζοντας τη συσκευή απευθείας στο αυτί.

 

Χρησιμοποιώ το κινητό και τον υπολογιστή τόσο, όσο κρίνω πως χρειάζεται. Δεν ξεχνιέμαι πάνω από την οθόνη, γιατί χαλάω τα μάτια μου, ακινητοποιώ το μυαλό μου, και τα εγκεφαλικά μου κύτταρα επηρεάζονται από το ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που υπάρχει γύρω του.

Προσέχω τον εαυτό μου, ώστε να ...μείνω ανθρώπινος και όχι μία προέκταση των ψηφιακών μου συσκευών.

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων