Φτιάχνοντας τη δική μας παράσταση Κουκλοθέατρου (ψηφιακά)

Αγαπητά παιδιά,

Πατήστε εδώ για αναγνωρίσετε διαφορετικά είδη κούκλας και να δημιουργήσετε μία παράσταση κουκλοθεάτρου ψηφιακά.

Βήμα 1ο:  Θα κάνετε αριστερό κλικ στην εικόνα που εμφανίζεται και θα περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί ο Ανδρόνικος και η Ροζαλία.

Βήμα 2ο: Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει η Ροζαλία.

Βήμα 3ο: Πατήστε παρατεταμένα με αριστερό κλικ πάνω στη φιγούρα με την οποία θέλετε να ξεκινήσετε και σύρετε τη φιγούρα κάτω από το ταμπελάκι όπου θέλετε να την βάλετε. Πατώντας το δεξί πράσινο κυκλάκι ελέγχετε αν την βάλατε στη σωστή κατηγορία. Εάν όχι, προσπαθήστε ξανά!

Είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη δική σας παράσταση κουκλοθέατρου με τη μορφή κόμικ; Ακολουθήστε τα βήματα.

Βήμα 4ο: Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες της Ροζαλίας και έπειτα πατάμε το κυκλάκι με το βιβλίο για μεταφερθούμε στο κείμενο.

Βήμα 5ο: Επιλέγουμε τα πρόσωπα της 1ης Σκηνής και τα τοποθετούμε πάνω στο ξύλινο δάπεδο. Μετά την επιλογή των προσώπων της 1ης Σκηνής, πατάμε το χεράκι κάτω δεξιά.

Βήμα 6ο: Για να γράψουμε τα λόγια των ηρώων, πατάμε με αριστερό κλικ στο συννεφάκι τους. Κάνουμε κλικ στο πλαίσιο που εμφανίζεται, γράφουμε μία φράση του κάθε ήρωα από την 1η Σκηνή και κάνουμε αριστερό κλικ στο σύμβολο του πλαισίου. Τώρα το κείμενο εμφανίζεται στο συννεφάκι. Ακολουθώ τον ίδιο τρόπο για κάθε συννεφάκι.

Βήμα 7ο: Κάνω δεξί κλικ μία φορά πάνω στη φωτογραφική μηχανή (πάνω δεξιά στην εικόνα) και εμφανίζεται ένα καρούλι του φιλμ. Κάνω αριστερό κλικ πάνω στο καρούλι στο σύμβολο της μηχανής που αχνοφαίνεται και θα δω την 1η Σκηνή που δημιούργησα. Πατάω το χεράκι κάτω δεξιά για να συνεχίσω.

Βήμα 8ο: Μεταφέρομαι πάλι στην αρχική εικόνα και ακολουθώ τα βήματα 4-7, για να δημιουργήσω την 2η Σκηνή. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται συνολικά 4 φορές.

Βήμα 9ο: Αφού δημιουργηθούν οι 4 Σκηνές, πατήστε με αριστερό κλικ στο κέντρο της εικόνας, εκεί όπου φαίνεται η φωτογραφική μηχανή και η εικόνα θα αποθηκευτεί αυτόματα στον υπολογιστή σας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2021.