Περιοχές που χάθηκαν στο βυθό της θάλασσας

K.M.

Το μυστήριο της Aτλαντίδας αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο ίσως μύθο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και της αρχαίας Θήρας ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα.

Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ο οποίος μας αφηγείται ότι οι Άτλαντες ήταν ένας λαός με υπερφυσικές ικανότητες και θεϊκή καταγωγή, που ζούσαν ειρηνικά σε ένα εύφορο νησί πέρα από τις Πύλες των Ηρακλειδών. Στην αρχαιότητα, οι Ηράκλειες Πύλες ήταν τα στενά του Γιβραλτάρ, άρα πιθανότατα βρισκόταν κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική. Όλα αυτά τα διδάχθηκε από τον Αιγύπτιο ιερέα Σάις, σε ένα ταξίδι στη μακρινή Αίγυπτο και τα αφηγήθηκε στους μαθητές του Κριτία και Τιμαίο, στο έργο «Ατλαντικός Λόγος». Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άκουσε, ήταν ότι οι Άτλαντες σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη θεϊκή τους δύναμη. Όταν κυριεύτηκαν από ανθρώπινες αδυναμίες αποφάσισαν να στραφούν ενάντια σε άλλους εύπορους λαούς με σκοπό την υποταγή. Για αυτό ταξίδεψαν προς τη Μεσόγειο, ώσπου συναντήθηκαν με τους παντοδύναμους και γενναίους Αθηναίους, από τους οποίους ηττήθηκαν για πρώτη φορά. Μετά από εξαντλητικές όμως μάχες, οι Αθηναίοι τελικά λύγισαν. Οι θεοί τότε εξοργίστηκαν με τους Άτλαντες, κι αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η οργή, που τους κατέστρεψαν μέσα σε μία μόνο νύχτα, αφήνοντας πίσω μόνο μάζες από λάσπη και πυκνούς καπνούς.

Σ.Κ. 

Η Avatria είναι ένα μαγικό δάσος με πολλά παράξενα ζώα όπως : οι αλεπουδοσκίουροι , οι ελεφαντόλυκοι , οι αγγειόγατες και πολλά άλλα. Πολλοί επιστήμονες ήθελαν να πάνε σε αυτό το μαγικό δάσος , μα δεν ήξεραν από που έμπαιναν και κυρίως που είναι .

Μια μέρα ο Τζέικοβ που ήταν επιστήμονας κατάφερε να βρει που ήταν η Avatria , γιατί τα Avatra πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας τους , γιατί εδώ και καιρό κάποιοι επιστήμονες ήθελαν την καρδιά της Avatrias , μία πολύτιμη πέτρα που χωρίς αυτήν όλη η Avatria θα χανόταν στα βάθη του ωκεανού για πάντα . Η Avatria κανονικά είναι στη μέση του πουθενά , μόνο τα Avatra μπορούν να δείξουν τον δρόμο στους ανθρώπους . Επίσης αν κάποιο Avatra άφηνε κάποιον να έρθει στην Avatria που ο αρχηγός των Avatrion δεν ήθελε τον πετούσαν στην θάλασσα και χανόταν για πάντα . Μετά από καιρό όταν ο Τζέικοβ έφτασε στην Avatria δεν έχασε ούτε λεπτό για να βρει την μαγική πέτρα . Καθώς προχωρούσε , ένα Avatra τον είδε και τον ξενάγησε , όταν τον πήγε στην πέτρα ο Τζέικοβ την ευχαρίστησε και έκανε πως έφυγε . Όταν το Avatra έφυγε ο Τζέικοβ πήρε την πέτρα και το ‘σκασε . Δυστυχώς , όμως η Avatria άρχισε να βυθίζεται . Ο Τζέικοβ δεν πρόλαβε να φύγει από την Avatria και για αυτό βυθίστηκε μαζί της για πάντα .Επίσης δεν ήξερε πως αν ένας άνθρωπος βυθιζόταν και αυτός μαζί της θα γινόταν Avatra και αυτός ( ο άνθρωπος ) . Όταν η Avatria βυθίστηκε τελείως ο Τζέικοβ έγινε Avatra και κατάλαβε το λάθος του . Δυστυχώς , δεν γνώριζε πως αν έβαζε την πέτρα πίσω στην θέση της θα ξαναγίνονταν όλα όπως πριν . Η Avatria βυθίστηκε στης 15 Νοεμβρίου του 1382 .

K.M.