τώρα λοιπόν που καθόμαστε μέσα. . . ας είμαστε ευέλικτοι

Βρίσκομαι λοιπόν και εγώ στην ευχάριστη θέση να γράψω μερικά πράγματα στα χρυσά μου, τα καλά μου, και τα μαλαματένια μου,  στους αγαπημένους μου μαθητές δηλαδή που περνάμε χωριστά και που ελπίζω και πιστεύω ότι δεν θα είναι πολύ μακρύ.

 

Ενθυμούμενοι την κανονικότητα των ημερών στο σχολείο, θα παραθέσω το κείμενο που δουλεύαμε με τις πολλές ιστορίες που μέσα τους είχαν κι άλλες μικρούλες ιστορίες και  . . .

θα ζητήσω να θυμηθείτε ότι κάναμε με αυτό,

ή να φανταστείτε κάτι διαφορετικό και να το γράψετε με θεατρικό τρόπο δηλαδή με μία εισαγωγή στην αρχή που θα ακολουθεί  διάλογος.

Η κάθε ομιλία θα ξεκινάει με παύλα και μέσα σε παρένθεση ή χωρισμένο με κόμμα  θα έχει τον τρόπο με τον οποίο εκφωνούνται αυτά που λέει.

Παραδείγματος χάριν :

-Σε παρακαλώ να τελειώσεις γρήγορα το φαγητό σου (της είπε θυμωμένος κατεβάζοντας με σημασία τα φρύδια του) …

- Μα δεν μου αρέσει καθόλου,  έχει κρυώσει ο καιρός και το σκυλάκι μου γαβγίζει απέξω,  απάντησε ρίχνοντας κλεφτές ματιές έξω από το παράθυρο.

Οι ιστορίες είναι ανοιχτές. Αυτά που έχετε είναι η αρχή τους και μπορείτε ελεύθερα με Φαντασία και Συναίσθημα να τους δώσετε οποία τροπή – εξέλιξη θέλετε, φτιάχνοντας κείμενα έτσι Ευχάριστα και Διασκεδαστικά που μπορείτε με θεατρικό τρόπο να τα παίξετε με  τους γονείς και τα αδέλφια σας.

Ιστορίες καθημερινές που μέσα τους έχουν άλλες μικρές ιστορίες !

1ο Πλαίσιο ιστορίας :  Σκηνή σε Εστιατόριο

Πρώτη ιστορία Πελάτης προσπαθεί να πληρώσει αλλά ο λογαριασμός είναι υπερβολικός Δεύτερη ο η πελάτης παραγγέλνει και το φαγητό έρχεται κρύο.

Τρίτη ιστορία  Σερβιτόρος που φέρνει  καυτή σούπα σκοντάφτει και τη ρίχνει πάνω σε παρέα τριών ατόμων.

Τετάρτη ιστορία Στην κουζίνα ενώ έχει έρθει μεγάλη παραγγελία για μακαρόνια κιμά τελειώνουν τα μακαρόνια  και πρέπει ο σερβιτόρος να πείσει ότι το ρύζι με κιμά είναι καλύτερη επιλογή.

Πέμπτη ιστορία  Έχει πέσει ο δίσκος ενός σερβιτόρου κάτω και προσπαθούνε να σφουγγαρίσουν αλλά έχουν χαθεί οι σκούπες και σφουγγαρίστρες.

Έκτη ιστορία Ξαφνικά χτυπάει κατά λάθος ο συναγερμός και πέφτουνε τα ρολά στην πόρτα και τα παράθυρα του εστιατορίου.

Έβδομη ιστορία  Γίνεται διακοπή ηλεκτρικού και μερικοί πελάτες προσπαθούν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν.

Όγδοη ιστορία Το φαγητό είναι εξαιρετικό και ένας δημοσιογράφος περιοδικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος γράφει πολύ καλή κριτική.

2ο Πλαίσιο ιστορίας:  Μία παρέα πηγαίνει στην Παιδική Χαρά

Πρώτη ιστορία  Ένα παιδάκι προσπαθεί να βρει τη μαμά του και αυτή συζητάει με τις φίλες της χωρίς να του δίνει σημασία, το παιδάκι μπορεί να έχει χτυπήσει το γόνατό του και να κλαίει .

Δεύτερη  ιστορία  Δύο αδέλφια μαλώνουν για το φτυάρι και την τσουγκράνα δίπλα στο σκάμμα με την άμμο η λύση δίνεται από τρίτο παιδάκι που τα παίρνει όλα και φεύγει τρέχοντας.

Τρίτη ιστορία Ένα παιδάκι έχει ανέβει πολύ ψηλά και φοβάται να κατέβει και στριγγλίζει .

Τετάρτη ιστορία Μία κυρία έχει φέρει το σκύλο της και ο φύλακας της Παιδικής Χαράς της κάνει παρατήρηση.

Πέμπτη ιστορία Ένας κύριος πουλάει μπαλόνια δίνει ένα σε ένα παιδάκι και σε ένα λεπτό αυτό σκάει το παιδάκι τον παρακαλεί να του δώσει ένα άλλο.

Έκτη ιστορία  Έχουν μπει μεγαλύτερα παιδιά στην παιδική χαρά και έχουν καταλάβει τις κούνιες και τα μικρά δεν μπορούν να παίξουν.

3ο Πλαίσιο ιστορίας:  Σχολικό Διάλειμμα

Πρώτη ιστορία ένα παιδάκι προσπαθεί να προετοιμαστεί για την εξέταση της επόμενης ώρας και οι συμμαθητές του το πειράζουν .

Δεύτερη ιστορία Κάποιος θέλει να φάει το φαγητό που του έβαλε η μαμά του αλλά είναι κάτι που δεν του αρέσει .

Τρίτη ιστορία Το κουδούνι χτυπάει και ακόμα δεν έχει πάει το παιδάκι στην τουαλέτα που ήθελε όλο το διάλειμμα και δεν πρόλαβε γιατί έπαιζε.

Τετάρτη ιστορία Δύο παιδιά είναι παρεξηγημένα γιατί το ένα δεν παίζει καθόλου με το άλλο όπως είχανε κανονίσει την ώρα του μαθήματος.

Πέμπτη ιστορία Είναι Δευτέρα, Τετάρτη ή Παρασκευή παίζουνε τάπες μία παρέα μαθητών και κάποιος από την παρέα κλέβει συστηματικά.

Έκτη ιστορία Προσπαθούν να παίξουν μπάλα και η μπάλα φεύγει έξω από τα κάγκελα και ένας κύριος που περνάει τους κάνει παρατήρηση αντί να τους τη δώσει.

 

4ο Πλαίσιο ιστορίας  : Οικογενειακό Γεύμα της Κυριακής

Πρώτη ιστορία Το παιδάκι θέλει να σηκωθεί να να δει τηλεόραση και φυσικά οι γονείς του παραπονιούνται.

Δεύτερη ιστορία Το φαγητό που ζήτησε το παιδί είναι πολύ νόστιμο αλλά το παιδάκι αλλάζει γνώμη και τρώει ελάχιστα.

Τρίτη ιστορία Χτυπάει το κουδούνι σηκώνεται ο πατέρας για να ανοίξει είναι ένα δέμα με δώρο για το παιδί και το παιδί θέλει να σταματήσει το φαγητό για να ανοίξει το δέμα.

Τετάρτη ιστορία Ξαφνικά την ώρα του γεύματος αρχίζει και βρέχει και σηκώνεται η μαμά να μαζέψει τα ρούχα και ζητάει και από το παιδί να τη βοηθήσει

Πέμπτη ιστορία Το παιδάκι έχει δόντι που το πονάει και όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε πάει στον οδοντίατρο όπως του έλεγαν και τώρα φοβάται να δείξει ότι πονά .

Έκτη ιστορία Το παιδάκι έχει έναν πολύ αγαπημένο σκύλο και ενώ οι γονείς του έχουν ζητήσει πολλές φορές να μην τον αφήνει να είναι κοντά τους όταν τρώνε αυτό μυστικά τον φέρνει δίπλα τους.

 

Και αυτό θα περάσει και ας απολαύσουμε τα αργοπορημένα ξυπνήματα με ... ευέλικτο και θεατρικό τρόπο !