Κουραμπιέδες Αργυρώ

Οι κουραμπιέδες είναι το απόλυτο γλύκισμα των εορτών των Χριστουγέννων. Χιονάτοι και αφράτοι κουραμπιέδες αργυρώ, ένα γλυκό που υπάγεται στην κατηγορία του μπισκότου και που στα αγγλικά αποκαλούμε shortbread. Το κέρασμα αυτό, είναι ένα δάνειο της Ανατολής από τις κουζίνες ζαχαροπλαστικής της Δύσης. 

Οι κουραμπιεδεσ αργυρω παρασκευάζονται από αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη. Η ανατολίτικη καταγωγή του κουραμπιέ βέβαια, ζητά αγνό βούτυρο και αμύγδαλα κάτι που τα κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστά, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά μπισκοτάκια του είδους. 

Στις μέρες μας υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για να τους φτιάξετε και να μοσχοβολάει το σπιτικό σας. Όμως οι απόλυτα παραδοσιακοί κουραμπιέδεσ αργυρώσ, που λιώνουν στο στόμα, οι καλύτεροι κουραμπιεδες που φτιάξατε,ή δοκιμάσατε ποτέ θα φτιαχτούν από τα χεράκια σας, αν ακολουθήσετε την Νο1 συνταγή. 

Αργυρω κουραμπιεδεσ, με όλα τα μυστικά και tips επιτυχίας και θα γίνουν οι πιο αφράτοι και οι ωραιότεροι κουραμπιέδες! Δώστε προσοχή στο ψήσιμο τους και στα αγνά υλικά τους. Για να φτιάξεις τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και όχι μόνο, μην αλλάξεις τίποτα από τη συνταγη για κουραμπιεδεσ. Ακολούθησε πιστά τα βήματα, για να σου θυμίσουν τους κουραμπιεδεσ της γιαγιας! Και μην αναρωτιέστε γιατί σκάνε οι κουραμπιέδες. Ο καλύτερος κουραμπιές είναι αυτός που σκάει στο ψήσιμο, γιατί γίνεται αφράτος και ρουφάει την άχνη σωστά.Οι κουραμπιέδες της αργυρως είναι κουραμπιέδεσ εύκολοι  είναι ένα γλυκό που μένει αναλλοίωτο για πάρα πολλές εβδομάδες. Αρκεί να τους έχετε καλά κλεισμένους, μακριά από υγρασία σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

 Εκτός από τους παραδοσιακούς κουραμπιεδεσ βουτυρου, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποια από τις φανταστικές παραλλαγές που σας έχω παρακάτω.

Για την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, σας έχω την τέλεια συνταγη για κουραμπιεδεσ με λαδι. Χωρίς αυγά και βούτυρο κουραμπιεδεσ νηστισιμοι, για να μην σας λείψουν ούτε από την περίοδο της νηστείας.

   Αγαπάτε τη σοκολάτα; Φτιάξτε την συνταγή μου για κουραμπιεδεσ με σοκολατα,. Μοναδικοί κουραμπιεδες με σοκολατα σαν μπισκοτάκια, για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

 Θα ξετρελαθείτε! Η απόλυτη εγγύηση, κουραμπιεδες Αργυρω! Πάντα με επιτυχία.

Leave a Reply