Ελληνικά

Μπακλαβάς από την Αργυρώ

Μπακλαβάσ τραγανή, σιροπιαστή, βουτυρένια επαγγελματικη συνταγη για μπακλαβα με φύλλα κρούστας. Είναι από τα πιο αγαπημενα σιροπιαστά γλυκά  που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.  

Ο μπακλαβάς είναι γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες, όπως της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Και εμείς στην Ελλάδα, θεωρούμε το μπακλαβά ελληνικότατο γλυκό καθώς αποδεδειγμένα φτιαχνόταν στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, πριν οι Οθωμανοί να καταλάβουν την Πόλη. 

Οποια και αν είναι η καταγωγή του το σίγουρο είναι ότι για να τον φτιάξεις χρειάζεται μαεστρία. Μπακλαβασ συνταγη για σίγουρη επιτυχία με τις σωστές δοσολογίες και οδηγίες τόσο για την προετοιμασια των φύλλων αλλά και για το σιροπι για μπακλαβα. Αυτή ακριβώς την συνταγη σου έχω εδώ. Η σωστή δοσολογία σιροπι για μπακλαβα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Το σιρόπι πρέπει να είναι τόσο, ώστε να μην στάζει το κομμάτι.

 Μπακλαβασ αργυρω με ολα τα μυστικα για καλο μπακλαβα με πρώτο και πιο σημαντικό ότι ο μπακλαβάς δεν μπαίνει στο ψυγείο γιατί πανιάζουν τα φύλλα. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 

Αφήστε μια απάντηση