Πρώτες οδηγίες

Λοιπόν: Κάποιες παρατηρήσεις και διευκρινήσεις.

1. Κατ’ αρχάς το «e-me» που λέω συχνά είναι το όνομα της πλατφόρμας πάνω στην οποίαν έφτιαξα την ψηφιακή μας τάξη. E-me, λοιπόν, όπως λέμε viber, messenger, κλπ. Η εικονική τάξη που έχουμε εδώ, στην e-me ονομάζεται «κυψέλη». Επομένως, από ’δώ και πέρα αντί να λέω «ψηφιακή τάξη» θα λέω «κυψέλη».

2. Όπως έκανα εγώ προσκλήσεις σ’ εσάς, έτσι μπορείτε να κάνετε κι εσείς πρόσκληση σε οποιοδήποτε παιδί - μέλος της κυψέλης. Πώς; Πολύ εύκολα! Στην αρχική οθόνη που βλέπετε όταν συνδέεστε, πατάτε στην κυψέλη, μετά πατάτε στην εικόνα της τάξης μας και μετά στο εικονίδιο «Μέλη». Πατάτε πάνω σε όποιο παιδί θέλετε και κάνετε κλικ στο κουμπάκι «Αίτημα Σύνδεσης». Ο άλλος θα το δει σαν ειδοποίηση στην καμπανούλα του και άμα πατήσει Αποδοχή, θα έχετε συνδεθεί μαζί.

Αν πατήσουμε πάνω σε κάποιον που έχουμε προσθέσει στις επαφές μας, μπορούμε να ανταλλάξουμε προσωπικά μηνύματα, να μιλήσουμε ή να κάνουμε βιντεοκλήση (με τα δεδομένα μας ή το wifi, όπως στο viber).

3. Τα δύο έξτρα μέλη, ο Μαθητένιος και ο Μαθητούδης, είναι δοκιμαστικά δικά μου, για να δοκιμάζω κάτι πώς δουλεύει, πριν σας το στείλω.

4. Εννοείται πως δεν γράφουμε σε greeklish και προσέχουμε την ορθογραφία! (Βοηθάει εδώ ο αυτόματος διορθωτής που έχει). Δεν ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε τάξη και στην άλλη άκρη μας βλέπει ο δάσκαλος!!!!

5. Το μάθημα (το όποιο μάθημα) θα γίνεται «ασύγχρονα». Δηλαδή, δεν θα μαζευόμαστε μια συγκεκριμένη ώρα όλοι μαζί για να γράφω εγώ κι εσείς να διαβάζετε, κλπ.

Απλώς, κάποια ώρα που θα μπορώ, που θα με βολεύει, που θα έχω όρεξη, που θα έχω ετοιμαστεί, κλπ. θα ανεβάζω μια εργασία, ή οτιδήποτε. Εσείς, το ίδιο: Κάποια ώρα που θα μπορείτε, που θα σας βολεύει, κλπ. θα τα βλέπετε, θα τα διαβάζετε, θα τα λύνετε, ή οτιδήποτε άλλο.

Μια που έχει το μειονέκτημα η εικονική τάξη να μην βλεπόμαστε και να μην σας χαίρομαι live, τουλάχιστον ας πάρουμε το πλεονέκτημά της, να γράφουμε και να λύνουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας έχουμε όρεξη.

Εννοείται πως θα απαντάτε μέσα σε μία μέρα, δεν θα το αφήνετε για το Πάσχα!

6. Όποιος θέλει να μου στέλνει προσωπικό μήνυμα, μπορεί να πατήσει πάνω στην εικόνα μου και να επιλέξει το αντίστοιχο εργαλείο που θα βρει (μήνυμα, κλήση, κλπ). το ίδιο ισχύει και για ‘μένα φυσικά.

7, και σημαντικότερο. Να μπαίνετε τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα στην τάξη για να βλέπετε αν έχω ανεβάσει κάτι, και να κοιτάζετε πάντα την καμπανούλα για το αν έχετε νέα μηνύματα

Αυτά προς το παρόν! Για τις όποιες απορίες σας, και για ό,τι θυμηθώ στην συνέχεια, εδώ είμαστε!

Leave a Reply