Ένα παιχνίδι για το τέλος!

Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώνουμε το σημερινό μας μάθημα.

Σκοπός της άσκησης είναι να αντιστοιχίσετε τις λέξεις με το κατάλληλο άρθρο.

Καλή διασκέδαση και καλή συνέχεια!

Λεξιλόγιο για την Οικογένεια – Α’ Μέρος

Κάντε κλικ εδώ, για να κατεβάσετε το αρχείο με το λεξιλόγιο της ημέρας με θέμα «Η Οικογένεια».

Μελετήστε τις λέξεις μέχρι το επόμενο μάθημά μας.

Αν κάτι απ' αυτά που κάναμε σήμερα σας φάνηκε άγνωστο, δύσκολο ή δεν το έχετε κατανοήσει πολύ καλά ή αν καθώς διαβάζετε τις λέξεις σας δημιουργηθεί κάποια απορία ή σκέψη, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή τη δημοσίευση. Το ζήτημα θα λυθεί άμεσα είτε στην ψηφιακή πλατφόρμα είτε στην αρχή του επόμενου μαθήματός μας.

Στη διάθεσή σας,

Χρυσούλα Δερβεντλή

Απορίες – Σκέψεις – Σχόλια για την Ενότητα 1

Γεια σας παιδιά!

Στο προηγούμενό μας μάθημα ολοκληρώσατε την πρώτη ενότητα με θέμα «Πρώτη Γνωριμία». Εκεί μάθατε να παρουσιαζόμαστε, να συζητούμε με κάποιον άλλον, να λέμε την ηλικία μας, που μένουμε και από που καταγόμαστε. Επίσης, είμαστε πλέον σε θέση να χρησιμοποιούμε τα ρήματα «kommen, wohnen, heißen και sein» στο πρώτο και στο δεύτερο ενικό πρόσωπο, τις προθέσεις «in» και «aus», τις ερωτήσεις μερικής άγνοιας «W - Fragen»,τις ερωτήσεις ολικής άγνοιας «Ja/ Nein - Fragen» και τους αριθμούς από 1 - 20.

Αν κάτι απ' αυτά που μόλις διαβάσατε σας φαίνεται άγνωστο, δύσκολο ή δεν το έχετε κατανοήσει πολύ καλά, θα ήθελα να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή τη δημοσίευση εκφράζοντας την σκέψη σας. Το ζήτημα θα λυθεί άμεσα είτε στην ψηφιακή πλατφόρμα είτε στην αρχή του επόμενου μαθήματός μας.

Στη διάθεσή σας,

Χρυσούλα Δερβεντλή