Ελληνικά

βιολογική καλλιέργεια μονοετών φυτών

Μονοετή φυτά ή ετήσια λέγονται τα φυτά τα οποία ολοκληρώνουν το βιολογικό τους κύκλο σε ένα χρόνο. Δηλαδή , είναι τα φυτά τα οποία σπέρνονται, φυτρώνουν, αναπτύσσουν βλαστούς και φύλλα, ανθίζουν, καρποφορούν και ξεραίνονται σε ένα έτος. Τέτοια φυτά είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, το καλαμπόκι, η πατάτα και όλα τα κηπευτικά.

Η παραγωγή βιολογικών κηπευτικών είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα για τους καταναλωτές διότι αποτελούν ένα σημαντικό είδος της διατροφής και η τακτική κατανάλωσή τους είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία μας.

Όμως πολλοί συμβατικοί παραγωγοί ψεκάζουν τα φυτά και συγκομίζουν αμέσως χωρίς να τηρούν το χρονικό όριο ασφάλειας των 10- 20 ημερών. Έτσι τα κηπευτικά που φτάνουν στο πιάτο μας έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Επίσης η πρακτική της υπερλίπανσης και της υπεράρδευσης μας δίνουν προϊόντα γίγαντες με μειωμένη γεύση και θρεπτική αξία.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της βιολογικής καλλιέργειας των κηπευτικών;

Ποιες είναι οι βασικές αρχές για μια επιτυχημένη βιολογική καλλιέργεια;

(Να διαβάσετε τις σελίδες 183-184 του βιβλίου και να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις)

Αφήστε μια απάντηση