Οργάνωση σχολικής γιορτής

Αποφασίσαμε ότι θα διοργανώσουμε μια γιορτή για τα Χριστούγεννα.

  1. Στις 8:30 το πρωί θα ξεκινήσει η σχολική γιορτή των Χριστουγέννων, στην οποία καλεσμένοι θα είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών.
  2. Στη συνέχεια συγκεντρώνουμε τους μαθητές επί σκηνής για να ξεκινήσει η παράσταση που διοργανώσαμε, ενώ οι γονείς κάθονται στη σχολική αίθουσα διαμορφωμένη σαν "θέατρο".
  3. Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας θα ξεκινήσει με τη χορωδία που αποτελείται από τα παιδιά, τα οποία τραγουδάνε τραγούδια όπως "Άγια Νύχτα", "Ο Μικρός Τυμπανιστής", διάφορα κάλαντα κτλ. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα της χορωδίας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν προτζέκτορα όπου θα παίζει ένα βίντεο με Χριστουγεννιάτικες εικόνες, και από πίσω θα παίζουν τα αντίστοιχα τραγούδια.
  4. Αφού κάνουμε αυτή την εισαγωγή για να βάλουμε τα παιδιά αλλά και τους παρευρισκόμενους στο κλίμα, θα ακολουθήσει το θεατρικό που επιλέξαμε με τα παιδιά. Ανάλογα με την πλοκή του, τα παιδιά θα είναι ντυμένα άγγελοι, βοσκοί, Μάγοι, Παναγία, Ιωσήφ, Χριστός, καλικαντζαράκια κτλ.
  5. Μετά το πέρας του πρώτου θεατρικού, για να δώσουμε χρόνο προετοιμασίας για το επόμενο θεατρικό, θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα ποιήματα ή ακόμα και τραγούδια από τη χορωδία ή ένα CD player.
  6. Στη συνέχεια, η Χορωδία θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Ώ Έλατο, Ρούντολφ το ελαφάκι). Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια προσδίδουν μια ευχάριστη νότα στη σχολική γιορτή.
  7. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σκετς, όπου τα παιδιά θα είναι ντυμένα ελαφάκια, χιονονιφάδες, ένα παιδί ο Άγιος Βασίλης, ένα παιδί ή γυναίκα του Αγίου Βασίλη και ένα παιδί ο Ρούντολφ το ελαφάκι. Θα παίξουν τα παιδιά ένα θεατρικό παιχνίδι, όπου το έχουν προβάρει αρκετές φορές για να βγει όμορφο το αποτέλεσμα. Στόχος είναι η αρμονική συνεργασία μεταξύ των παιδιών.
  8. Ύστερα από το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά θα μοιράσουν στους γονείς τους Χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες δημιούργησαν κατά την διάρκεια του μαθήματος της Χειροτεχνίας.
  9. Προς το τέλος της γιορτής, τα παιδιά θα μαζευτούνε όλα μαζί και θα παίξουν ένα παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να σπάσουν την πινιάτα για να πάρουν από μέσα τις λιχουδιές. Το παιδάκι που θα τη σπάσει πρώτο θα είναι και αυτό που θα κερδίσει το παιχνίδι και θα πάρει ένα μικρό δωράκι.
  10. Στο τέλος της γιορτής θα εμφανιστεί ντυμένος ο Άγιος Βασίλης με τα δώρα για να τα μοιράσει στο κάθε παιδί αλλά και για να βγούνε αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

 

Leave a Reply