Γλώσσα – Δευτέρα 27/4 (γράμματα)

Το μάθημα είναι από το βιβλίο  ΒΜ σελ. 68- 72 (επιλογή) και από το ΤΕ σελ 22, 24
Τις εργασίες για το σπίτι (αντιγραφή, ορθογραφία, email) μπορούν να μου τις στείλουν έως την Τετάρτη για να έχουν μία ολόκληρη μέρα να τα προετοιμάσουν.

Προαιρετικές εργασίες:

Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοούσε η Αγγελική Βαρελά στο γράμμα της στη φώκια όταν της είπε να μας βοηθήσει να συνεννοηθούμε γιατί οι φώκιες έχουν στο λεξιλόγιό τους 16 ήχους μόνο και εμείς με τόσες γλώσσες δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε; Στείλε μου μια παραγραφούλα.

Ξέρεις κι άλλα ζώα ξέρεις που έχουν "δική τους γλώσσα"; Γράψε στα σχόλια!

8 Comments on “Γλώσσα – Δευτέρα 27/4 (γράμματα)

  1. Ίσως να το είπε αυτό γιατί μαλλον εννοούσε οτι τα ζώα ειναι ακακα και επικοινωνούν και με την καρδιά. Για αυτό και ζουν αρμονικά. Ενώ εμείς οι άνθρωποι παρ όλο που εχουμε πλουσιο λεξιλόγιο δεν μπορουμε να συνεννοηθούμε πολλες φορες επειδη ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, κυριαρχεί το συμφέρον,η ζήλια, ο φθόνος, η κακία…όλα αυτά ειναι λεξεις άγνωστες στα ζώα!!!

  2. Η Αγγελίκη Βαρελλά θέλει να μας πεί ότι εμείς οι άνθρωποι παρόλου που έχουμε τόσο πολύ μεγάλο λεξίλογιο πάλι μεταξύ μας όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας μεγάλη ζήλεια ο ένας για τον άλλον και αυτό δεν είναι καθόλου σωστό.

  3. Χρυσαφω Μαγδαληνή Φραγκόπουλου

    Λέει ότι τα ζώα μπορούν να μιλήσουν και με άλλους τρόπους. Άλλα ο άνθρωπος έχει πλούσιο λεξιλόγιο και δεν μπορούν να συνεννοηθούμε.

  4. Χρυσαφω Μαγδαληνή Φραγκόπουλου

    Ο σκύλος η γάτα και η αρκούδες έχουνε την δικοί του γλωσσά. Άλλα και όλα τα ζώα επικοινωνούν με την δικοί τους γλωσσά.

  5. Η Φώκια είναι ένα πανέξυπνο θηλαστικό ζώο, έτσι μαθαίνει εύκολα τα μέρη και με τους ήχους της μπόρει να συνεννοηθεί με της άλλες φώκιες . ‘Ενω οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βρούνε μεταξύ τους γιατί υπάρχει ο λόγος, η ομιλία που έχουμε και με τη γλώσσα που ξέρει ο καθένας μας έχουμε διαφορετική άποψη .

    Και αλλά ζώα είναι τα λιοντάρια ,οι μαϊμούδες και τα τα πουλιά .

  6. 1.Δεν εχω ξανα στειλει γραμμα.

    2.οτι καταλαβαινουν καλυτερα τα ζωα παρα οι ανθρωποι.
    3.ελεφαντας,τιγρης,γατα,σκυλος.

Leave a Reply