Υλικά :
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1,5 φλιτζάνι ελιές πράσινες η μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση :
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι τη μαγιά και την ζάχαρη.Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύοντας συνέχεια το ελαιόλαδο.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
- Το βάζουμε σε Νο 28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
- Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 127 βαθμούς Κελσίου.
Οι συνταγές έχουν επιλεγεί από εργασία των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Δ2.