Ελληνικά

Ελιόψωμο

Υλικά :

500 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 κουταλάκι ζάχαρη

λίγο αλάτι

1,5 φλιτζάνι ελιές πράσινες η μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια

 Εκτέλεση :

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι τη μαγιά και την ζάχαρη.Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύοντας συνέχεια το ελαιόλαδο.
  2. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
  3. Το βάζουμε σε Νο 28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 127 βαθμούς Κελσίου.

Οι συνταγές έχουν επιλεγεί από εργασία των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Δ2.

Αφήστε μια απάντηση