Ελληνικά

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά :keik-portokaliou-1

1 πορτοκάλι

250 γρ. ελαιόλαδο

5 αυγά

400 γρ. Ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

 .....................................................................................................................................................................................................

 

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε το πορτοκάλι και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 1 ώρα

2. Το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια..

3. Το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε καλά.

4. Ρίχνουμε την πούλπα (το πολτοποιημένο υλικό) σε ένα μπολ με ελαιόλαδο.

5. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να γίνουν ένα λευκό μείγμα.

6. Σταματάμε το χτύπημα και ενώνουμε το μείγμα με την πούλπα.

7. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε ανακατεύοντας μέσα στο μείγμα.

8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λ. στους 180 βαθμούς.

Οι συνταγές έχουν επιλεγεί από εργασία των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Δ2.

Αφήστε μια απάντηση