Ελληνικά

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ!

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ!

Είναι η ώρα να τελειώσει επιτέλους αυτή η σχολική χρονιά και δυστυχώς κάποιοι από τους συντάκτες μας δεν θα είναι πια μαζί μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η εφημερίδα μας, οι "Περίεργοι Τύποι", θα σταματήσουν να υπάρχουν. Αντιθέτως, θα μπουν καινούργιοι συντάκτες στην εφημερίδα και η ομάδα μας θα εξελιχθεί. Εν κατακλείδι, μην δείτε την αποχώρησή μας σαν ένα δυσάρεστο γεγονός αλλά σαν μια ευκαιρία για ανανέωση.

Έχετε από όλους τους συντάκτες της Στ’ Δημοτικού ένα μεγάλο και θερμό αντίο, καθώς και την ευχή η εφημερίδα να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής και γνωστή στο μαθητικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Παγωτό σάντουιτς! Yummy!!!

Παγωτό σάντουιτς! Yummy!!!
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ :
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ :
ΜΕΡΙΔΕΣ :
15 λεπτά   10 ώρες  20

Συστατικά:

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, πάρα πολύ παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, (40 μπισκότα)
  • 200 γρ. μπισκότα γεμιστά, ή υλικά της αρεσκείας σας (π.χ. ξηρούς καρπούς, πραλίνα φουντουκιού κλπ.)

 

Για το σερβίρισμα:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • βρώσιμα κονφετί

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
  • Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
  • Εάν το μείγμα δεν έχει αφρατέψει, βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Το μείγμα του παγωτού είναι έτοιμο!
  • Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25x35) μια μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα τύπου πτι-μπερ με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
  • Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
  • Ενδιάμεσα βάζουμε τα γεμιστά μπισκότα ή τα υλικά της αρεσκείας μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
  • Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μια άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
  • Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Σκιάθος και Αλόννησος, δύο αγαπημένοι προορισμοί στις Σποράδες.

Σκιάθος και Αλόννησος, δύο αγαπημένοι προορισμοί στις Σποράδες.

Το καλοκαίρι σημαίνει παραλία και θάλασσας. Και η Σκιάθος έχει φανταστικές παραλίες.

Τα Λαλάρια βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι μια από τις πιο διάσημες και χαρακτηριστικές παραλίες της Σκιάθου. Το όνομά της το οφείλει στα άσπρα βότσαλα τα οποία οι ντόπιοι ονομάζουν Λαλάρια. Η Μεγάλη Άμμος βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Σκιάθου στο δρόμο προς τις Κουκουναριές. Η εύκολη πρόσβαση την κάνει μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες καθώς κάποιος μπορεί να πάει από την πόλη περπατώντας.Εκτός από τα καθαρά νερά μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες ταβέρνες και τα γραφικά ουζερί της παραλίας. Τέλος ένα από τα ωραία μέρη της Σκιάθου είναι ο όρμος της Καναπίτσας, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, με ήσυχα νερά και εκπληκτική θέα μέρα και νύχτα. Είναι οργανωμένη αλλά έχει διατηρήσει τη γραφικότητά της και το πευκοδάσος πίσω της δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον.

Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης, σε μια μικρή χερσόνησο υπάρχει το ενετικό φρούριο όπου σήμερα λειτουργεί το Ναυτικό Μουσείο. Μέσα στο φρούριο κτίσθηκε με μέριμνα και δαπάνη του Ανδρέα Συγγρού το Δημοτικό σχολείο του νησιού στο οποίο στεγάζεται πλέον το πολιτιστικό κέντρο της Σκιάθου.

Αλόννησος: Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φυσικό Θαλάσσιο Πάρκο

Η θάλασσα της Αλοννήσου… μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου  η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων. Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β. Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Η Αλόννησος είναι το μικρότερο νησί των βόρειων Σποράδων με πολλά αξιοθέατα.

Η Βότση η οποία είναι ένα ψαροχώρι που μοιάζει με λαβύρινθο από στενές οδούς, σοκάκια και δρομάκια. Έχει ένα φυσικό ημικυκλικό λιμάνι που σχηματίζεται από τους γύρω απότομους βράχους στο χρώμα της ώχρας.

Η Παλιά Αλόννησος λόγω της ιδιαίτερης θέσης της χωριό φημίζεται για την φανταστική θέα που προσφέρει προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι τουρίστες μπορούν να δουν μεγάλο μέρος του νησιού από εδώ, καθώς και τη θάλασσα και από τις δύο πλευρές.

Η Στενή Βάλα είναι ψαροχώρι που βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Αλοννήσου. Η διαδρομή για το χωριουδάκι αυτό περνάει μέσα από πυκνά πευκοδάση και ελαιώνες και οδηγεί από ψηλά στην καταπληκτική θέα της νοτιοανατολικής ακτής.

Τα Καλαμάκια είναι ο τελευταίος οικισμός κατά μήκος της ακτής. Τα λιγοστά σπίτια στριμώχνονται ανάμεσα στη θάλασσα και τις απότομες πλαγιές, που σε αυτήν την περιοχή του νησιού καλύπτονται από θαμνώδη βλάστηση. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αλοννήσου στον πρώτο όροφο του Μουσείου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα  να θαυμάσει αρχαιοελληνικά  κειμήλια. Δεκάδες εκκλησίες και αμέτρητα ξωκλήσια θα συναντήσει κανείς σε όλο το νησί. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η ιστορία των ναών θα εντυπωσιάσουν τον επισκέπτη, ενώ η θέα που επιφυλάσσουν τα ξωκλήσια ως ανταμοιβή σε όποιον τα επισκέπτεται

Θ.Α., Ε.Μ.