Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας 

Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας 

 

Όλοι θέλουμε να βιώσουμε τον κόσμο και να επικοινωνήσουμε με άλλους. Αλλά αυτό που συμβαίνει όταν κάποιος είναι χωρίς μία από τις δυνατότητες των υπολοίπων, το μόνο που τους είναι χρήσιμο είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που μπορούν να μάθουν για να επικοινωνούν  

Επειδή μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν ή να γράψουν. Έτσι δημιουργήθηκε ένα ειδικό αλφάβητο όπου κάθε γράμμα  είναι ένας συνδυασμός από ανάγλυφες κουκίδες. Ένα βιβλίο για να διαβαστεί πρέπει να αγγίζουν τις κουκίδες. 

Μπορούν επίσης να γράφουν οι άλλοι άνθρωποι σε μια ειδική εφαρμογή που μπορεί να διαβάσει δυνατά ό,τι γράμμα του πληκτρολογίου αγγίζεις στην οθόνη του τηλεφώνου. 

 

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που υποφέρουν από απώλεια ακοής οπότε ο τρόπος επικοινωνίας τους είναι μέσω της νοηματικής γλώσσας. Σήμερα, είναι περισσότερες από 100 και συνδέουν τους κωφούς σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, η τεχνολογία έχει σημαντικό ρόλο και σε αυτούς τους ανθρώπους. Για παράδειγμα, υπάρχουν εφαρμογές που τους βοηθούν να επικοινωνούν με άτομα που δεν ξέρουν νοηματική γλώσσα. Αυτές οι εφαρμογές μετατρέπουν όλα όσα λένε οι άλλοι σε αυτούς στην νοηματική και εμφανίζονται αμέσως στην οθόνη ως κείμενο. 

 

Έτσι, ο καθένας έχει τον τρόπο να επικοινωνεί ανάλογα με τις ανάγκες του, καθώς όλοι έχουμε τις δικές μας μοναδικές ικανότητες.  

 

 

 

Leave a Reply