Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου, 2020
ΚΟΜΠΟΣΤ
Το κομπόστ είναι το σταθεροποιημένο οργανικό υλικό που παράγεται από την ελεγχόμενη αερόβια αποικοδόμηση διάφορων φυτικών ή ζωικών υπολειμμάτων, με τη βοήθεια μικροοργανισμών. Έχει σκούρο χρώμα, είναι ομοιογενές και μυρίζει σα χώμα μετά τη βροχή.
Όσο περισσότερα είδη υλικών έχει το κομπόστ τόσο καλύτερο και πληρέστερο σε θρεπτικά συστατικά θα είναι το τελικό προϊόν.
Για να θυμηθούμε τα υλικά που είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιήσουμε στην κομποστοποίηση μπορείτε να κάνετε την παρακάτω δραστηριότητα
Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου, 2020
Μελισσοκομία συνέχεια…
Λύστε το παρακάτω σταυρόλεξο που αφορά στη μελισσοκομία
Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου, 2020
Βιολογική μελισσοκομία
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που αφορά στο βιολογικό μέλι και απαντήστε στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο βίντεο.... καλή επιτυχία!
http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-10878
Δημοσιεύτηκε στις 7 Μαΐου, 2020
Μαθαίνω με σταυρόλεξο
Λύστε το παρακάτω σταυρόλεξο που είναι σχετικό με το μάθημα. Καλή επιτυχία!
Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαΐου, 2020
Η βιολογική γεωργία από το χωράφι στον καταναλωτή
Μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση και παρακολουθήστε το βίντεο.
http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-educationalvideo-8522-705
- Να περιγράψετε με λίγα λόγια το περιεχόμενο του βίντεο
- Πως γίνεται η διανομή των προϊόντων;
- Σε πόσες ώρες το προϊόν φτάνει από το χωράφι στον καταναλωτή και τι γνώμη εκφράζουν για την ποιότητα του προϊόντος;
- Σε ποια προϊόντα κάνει διανομή η επιχείρηση και με πόσους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων συνεργάζεται;
Ενημερώθηκε στις 27 Απριλίου, 2020
Θέματα πανελληνίων
Προσπαθήστε να απαντήσετε σωστά στα περσινά θέματα πανελληνίων
Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου, 2020
βιολογική καλλιέργεια μονοετών φυτών
Μονοετή φυτά ή ετήσια λέγονται τα φυτά τα οποία ολοκληρώνουν το βιολογικό τους κύκλο σε ένα χρόνο. Δηλαδή , είναι τα φυτά τα οποία σπέρνονται, φυτρώνουν, αναπτύσσουν βλαστούς και φύλλα, ανθίζουν, καρποφορούν και ξεραίνονται σε ένα έτος. Τέτοια φυτά είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, το καλαμπόκι, η πατάτα και όλα τα κηπευτικά.
Η παραγωγή βιολογικών κηπευτικών είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα για τους καταναλωτές διότι αποτελούν ένα σημαντικό είδος της διατροφής και η τακτική κατανάλωσή τους είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία μας.
Όμως πολλοί συμβατικοί παραγωγοί ψεκάζουν τα φυτά και συγκομίζουν αμέσως χωρίς να τηρούν το χρονικό όριο ασφάλειας των 10- 20 ημερών. Έτσι τα κηπευτικά που φτάνουν στο πιάτο μας έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Επίσης η πρακτική της υπερλίπανσης και της υπεράρδευσης μας δίνουν προϊόντα γίγαντες με μειωμένη γεύση και θρεπτική αξία.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της βιολογικής καλλιέργειας των κηπευτικών;
Ποιες είναι οι βασικές αρχές για μια επιτυχημένη βιολογική καλλιέργεια;
(Να διαβάσετε τις σελίδες 183-184 του βιβλίου και να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις)
Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου, 2020
θέματα εξετάσεων
2019-arxes-biologikhs-gewrgias-themata-epanaliptikes-epal
Αυτά είναι τα θέματα πανελληνίων επαναληπτικών εξετάσεων επαλ 2019
Προσπαθήστε να τα λύσετε μόνοι σας. Στη συνέχεια συμβουλευτείτε το βιβλίο σας για να βρείτε τις απαντήσεις. Στη συνέχεια τα συζητάμε μαζί. Κάποια θέματα δεν τα ξέρετε γιατί δεν προλάβαμε να τελειώσουμε την ύλη.
Ενημερώθηκε στις 15 Απριλίου, 2020
συμβατικά και βιολογικά τρόφιμα
Ποια από τα παρακάτω τρόφιμα πιστεύετε ότι είναι ή δεν είναι βιολογικά και γιατί;