English

ΚΟΜΠΟΣΤ

Το κομπόστ είναι το σταθεροποιημένο οργανικό υλικό που παράγεται από την ελεγχόμενη αερόβια αποικοδόμηση διάφορων φυτικών ή ζωικών υπολειμμάτων, με τη βοήθεια μικροοργανισμών. Έχει σκούρο χρώμα, είναι ομοιογενές  και μυρίζει σα χώμα μετά τη βροχή.

Όσο περισσότερα είδη υλικών έχει το κομπόστ τόσο καλύτερο και πληρέστερο σε θρεπτικά συστατικά θα είναι το τελικό προϊόν.

Για να θυμηθούμε τα υλικά που είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιήσουμε στην κομποστοποίηση μπορείτε να κάνετε την παρακάτω δραστηριότητα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μελισσοκομία συνέχεια…

Λύστε το παρακάτω σταυρόλεξο που αφορά στη μελισσοκομία

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΜΕΛΙΣΣΙ-converted

Βιολογική μελισσοκομία

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που αφορά στο βιολογικό μέλι και απαντήστε στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο βίντεο.... καλή επιτυχία!

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-10878

θέματα πανελληνίων

Προσπαθήστε να απαντήσετε στα παρακάτω θέματα

θεματα 2018 Ιούνιος

Μαθαίνω με σταυρόλεξο

Λύστε το παρακάτω σταυρόλεξο που είναι σχετικό με το μάθημα. Καλή επιτυχία!

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΒΙΟΛ. ΓΕΩΡΓΙΑ

Η βιολογική γεωργία από το χωράφι στον καταναλωτή

Μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση και παρακολουθήστε το βίντεο.

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-educationalvideo-8522-705

  1. Να περιγράψετε με λίγα λόγια το περιεχόμενο του βίντεο
  2. Πως γίνεται η διανομή των προϊόντων;
  3. Σε πόσες ώρες το προϊόν φτάνει από το χωράφι στον καταναλωτή και τι γνώμη εκφράζουν για την ποιότητα του προϊόντος;
  4. Σε ποια προϊόντα κάνει διανομή η επιχείρηση και με πόσους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων συνεργάζεται;

Θέματα πανελληνίων

Προσπαθήστε να απαντήσετε σωστά στα περσινά θέματα πανελληνίων

2019 θέματα πανελληνίων Ιουνίου

βιολογική καλλιέργεια μονοετών φυτών

Μονοετή φυτά ή ετήσια λέγονται τα φυτά τα οποία ολοκληρώνουν το βιολογικό τους κύκλο σε ένα χρόνο. Δηλαδή , είναι τα φυτά τα οποία σπέρνονται, φυτρώνουν, αναπτύσσουν βλαστούς και φύλλα, ανθίζουν, καρποφορούν και ξεραίνονται σε ένα έτος. Τέτοια φυτά είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, το καλαμπόκι, η πατάτα και όλα τα κηπευτικά.

Η παραγωγή βιολογικών κηπευτικών είναι μια μεγάλη αναγκαιότητα για τους καταναλωτές διότι αποτελούν ένα σημαντικό είδος της διατροφής και η τακτική κατανάλωσή τους είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία μας.

Όμως πολλοί συμβατικοί παραγωγοί ψεκάζουν τα φυτά και συγκομίζουν αμέσως χωρίς να τηρούν το χρονικό όριο ασφάλειας των 10- 20 ημερών. Έτσι τα κηπευτικά που φτάνουν στο πιάτο μας έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Επίσης η πρακτική της υπερλίπανσης και της υπεράρδευσης μας δίνουν προϊόντα γίγαντες με μειωμένη γεύση και θρεπτική αξία.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της βιολογικής καλλιέργειας των κηπευτικών;

Ποιες είναι οι βασικές αρχές για μια επιτυχημένη βιολογική καλλιέργεια;

(Να διαβάσετε τις σελίδες 183-184 του βιβλίου και να απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις)

θέματα εξετάσεων

2019-arxes-biologikhs-gewrgias-themata-epanaliptikes-epal

Αυτά είναι τα θέματα πανελληνίων επαναληπτικών εξετάσεων επαλ 2019

Προσπαθήστε να τα λύσετε μόνοι σας. Στη συνέχεια συμβουλευτείτε το βιβλίο σας για να βρείτε τις απαντήσεις. Στη συνέχεια τα συζητάμε μαζί. Κάποια θέματα δεν τα ξέρετε γιατί δεν προλάβαμε να τελειώσουμε την ύλη.

συμβατικά και βιολογικά τρόφιμα

Ποια από τα παρακάτω τρόφιμα πιστεύετε ότι είναι ή δεν είναι βιολογικά και γιατί; 

Eυρωπαίοι Πράσινοι: Να γιατί πρέπει να απαγορευτούν τα γενετικά ... ΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΤΣΑΜΠΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ - HAS.gr

Κιμάς Σογιας ΒΙΟ      Σοκολάτα: Οφέλη και μειονεκτήματα για την υγεία | AlfavitaΚαλαμποκάλευρο Bio 1000gr (ΒΙΟΥΓΕΙΑ) τιμή 2.95€ - Βιολογικά ...Καλαμποκάλευρο | alevri.com   Coca-Cola - ΒικιπαίδειαΒιολογικά Αυγά Bio 6τεμ., Ελληνικά, Τενεκετζή | Αγορά τιμή 3.6€

Βιολογικό Μοσχαρίσιο κρέας - BIOFARM - βιοΠοιότηταΛουκάνικα χωριατικα (κιλό) | Κρέατα Γαϊτανη στη Μυτιλήνη Λέσβος ΕλλάδαΓλυκόξινο κοτόπουλο στη γάστρα | Συνταγή | Argiro.gr