Δημοσιεύτηκε στις 9 Απριλίου, 2020
Πρόσθετες ουσίες στα τρόφιμα
Τα συντηρητικά ή πρόσθετα είναι διάφορες ουσίες τις οποίες βάζουμε στα συσκευασμένα τρόφιμα είτε για να βελτιώσουμε τη γεύση τους (βελτιωτικά γεύσης) είτε για να συντηρηθούν αυτά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είτε για να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους.
Τα πρόσθετα- συντηρητικά τροφίμων αναγράφονται υποχρεωτικά στις συσκευασίες των τροφίμων με το γράμμα Ε και ένα τριψήφιο αριθμό. Κάποιες φορές μπορεί να τα συναντήσουμε και με τη χημική τους ονομασία.
Η χρήση του είναι μια πρακτική που εφαρμόστηκε από τα πολύ παλιά χρόνια από τον άνθρωπο με σκοπό την προστασία των προϊόντων διατροφής από αλλοιώσεις που προξενούνται από διάφορους μικροοργανισμούς και την διατήρησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως κάποιες από αυτές τις ουσίες δεν είναι αβλαβείς για τον οργανισμό μας.
Μπείτε στην παρακάτω σελίδα στο φωτόδεντρο και πληκτρολογίστε στην αναζήτηση "τα πρόσθετα των τροφίμων" ή πληκτρολογίστε την παρακάτω διεύθυνση
http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-10500
θα επιλέξετε την εικόνα που εμφανίζεται και θα βρεθείτε σε μια πολύ ωραία άσκηση όπου μπορείτε να πληκτρολογείτε αριθμούς συντηρητικών που μπορείτε να βρείτε σε συσκευασίες τροφίμων και να διαβάσετε κατά πόσο είναι βλαβερές ή όχι για τον οργανισμό μας.