περαιτέρω μελέτη

Η παιχνιδοκεντρική μάθηση αποτελεί ένα σχετικά καινούργιο πεδίο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνεχώς ενδιαφέρον υλικό. Οι παρακάτω σελίδες είναι στα Αγγλικά, αλλά και εσείς που θέλετε να ασχοληθείτε με το αντικείμενο είστε πολίτες του κόσμου και μπορείτε να επικοινωνήσετε σε παραπάνω από μία γλώσσες!

  • Using Board Games to Teach Math to Young Children, ένα άρθρο που εξετάζει τη χρήση δημοφιλών επιτραπέζιων παιχνιδιών, όπως το Uno, το Ντόμινο ή η Ναυμαχία, για να διδάξουν μαθηματικές έννοιες σε μικρούς μαθητές. Μια απόδειξη ότι στην παιχνιδοκεντρική μάθηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και έτοιμα παιχνίδια, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Games for Learning της UNESCO, ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να ενσωματώσει τα παιχνίδια στην τυπική και τη μη τυπική εκπαίδευση. για μαθητές άνω των 13 ετών. Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του προγράμματος εδώ.
  • An Interactive Information System That Supports an Augmented Reality Game in the Context of Game-Based Learning, μια μελέτη για τη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality ή AR) σε εφαρμογές παιχνιδοκεντρικής μάθησης. Μπορείτε να βρείτε το paper εδώ.
  • Microsoft DOS and the Long History of Educational Games, ένα άρθρο στο περιοδικό EdTech για τις πρώτες προσπάθειες εκπαιδευτικών παιχνιδιών τη δεκαετία του '80, όταν οι υπολογιστές χρησιμοποιούσαν ακόμα το λειτουργικό σύστημα DOS. Το EdTech περιέχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα και το συγκεκριμένο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
  • Solitaire And Minesweeper Were Created to Trick You Into Learning Windows, ένα άρθρο που περιγράφει πώς τα πολύ δημοφιλή παιχνίδια των Windows, η Πασιέντζα και ο Ναρκαλιευτής, σχεδιάστηκαν και διατέθηκαν δωρεάν ώστε οι χρήστες των Windows να εκπαιδευτούν στη χρήση του ποντικιού που μόλις τότε γινόταν απαραίτητο. Μια τρανταχτή απόδειξη ότι τα παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν οτιδήποτε, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ
  • Minecraft Education: Teacher Academy, ένα σετ δωρεάν μαθημάτων από τη Microsoft Education για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να εντάξουν το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft στη διδασκαλία τους. Τα μαθήματα υπολογίζεται ότι διαρκούν γύρω στις 3,5 ώρες και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Leave a Reply