Ελληνικά

Ο Κόσμος των Διανυσμάτων

Καλωσορίσατε!

Το ιστολόγιο σχεδιάστηκε με σκοπό να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της Β΄Λυκείου και να παρουσιάσει τα Διανύσματα με έναν πιο διασκεδαστικό, ελκυστικό και προσβάσιμο τρόπο μάθησης.

Με επίκεντρο τη μαθηματική ανακάλυψη, σκοπός είναι να δημιουργηθούν κίνητρα στους μαθητές ώστε να εξερευνήσουν το αντικείμενο με ενδιαφέρον. Η συμμετοχή των μαθητών για βαθύτερη κατανόηση προωθεί την μαθηματική καλλιέργεια με ποικιλία μέσων, όπως κείμενο, βίντεο, κουίζ, εγείροντας το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα μαθηματικά. Η χρήση των διαδραστικών στοιχείων που περιέχει το ιστολόγιο, όπως παιχνίδια ή ασκήσεις, μπορεί να ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, την αλληλεπίδραση με το εκπαιδευτικό υλικό και να προωθήσει την κινητοδρότηση για την εξάσκηση που απαιτείται ώστε να επιτευχθούν τα μαθησιακά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, το ιστολόγιο περιέχει πληροφορίες για τα διανύσματα οι οποίες καλλιεργούν την αυτονομία της μάθησης, καθώς οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να εξερευνήσουν το θέμα και να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό. 

Προτού δείτε τα βίντεο που εξηγούν τα διανύσματα, αναρωτηθείτε αν γνωρίζετε ποια είναι τα μονόμετρα μεγέθη και ποια τα διανυσματικά ανακαλώντας την μνήμη σας από το μάθημα της Φυσικής. Γράψτε μας στα σχόλια την δική σας άποψη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση