Ψηφιακή αποτοξίνωση

Ψηφιακή αποτοξίνωση

Σήμερα, περισσότεροι και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν την ψηφιακή αποτοξίνωση. Θα αναρωτιέστε, γιατί είναι σημαντικό να περνάμε λίγο χρόνο μακριά από τα τηλέφωνά μας και το διαδίκτυο;

Λοιπόν, παρόλου που μας προσφέρουν εύκολα, μέσα επικοινωνίας διασκέδαση, και το να μένουμε ενημερωμένοι σε ότι θέλουμε, αυτά μας δίνουν και κάποια αρνητικά.

Αρχικά, οι άνθρωποι όπου περνάνε αρκετή ώρα στις οθόνες των τηλεφώνων τους, συχνά αυτό τους προκαλεί πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης ακόμη και ελάττωση της ποιότητας του ύπνου. Μα το χειρότερο είναι ότι μπορεί να εθιστούμε σε κοινωνικά δίτκυα. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι με άμεση επαφή με τα κοινωνικά δίκτυα, 200 φορές στην ημέρα ελέγχουν για ειδοποιήσεις στις εφαρμογές αυτές. Ακόμη και όταν βρίσκονται μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους τους, αντί να επικοινωνούν ¨φυσικά¨ αλλά κοιτάζουν στα τηλέφωνά τους. Αυτό κάνει τους ανθρώπους αντικοινωνικούς.

Για αυτό κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και βάλτε το τλέφωνο σε αδράνεια για κάποιες ημέρες. Μπορεί να νομίζετε πως ¨φύγατε¨ από την ψηφιακή σας ζωή αλλά θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που σας αγαπάνε και τους αγαπάτε κανονικά.

Leave a Reply