Η φύση επηρεάζεται από τους ανθρώπους

Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τα είδη που εξαφανίζονται. Αμέτρητα είδη ζώων αντιμετωπίζουν στις μέρες μας τον κίνδυνο εξαφάνισης. Πιστεύω ότι για αυτήν την κατάσταση φταίει η ανθρώπινη συμπεριφορά 

 

Αρχικά, χιλιάδες είδη υποφέρουν επειδή οι άνθρωποι καταστρέφουν το περιβάλλον. Κόβουμε δέντρα, καίμε δάση και χτίζουμε μεγάλες πόλεις, καταστρέφοντας τεράστιες εκτάσεις δασών και υπαίθρου που αποτελούν φυσικούς βιότοπους των ζώων. Πολλά ζώα, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, καθώς ο αριθμός τους έχει μειωθεί λόγω απώλειας. 

 

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών ζώων εξαφανίζεται κάθε χρόνο λόγω των κυνηγετικών μας συνηθειών. Λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύτιμα, σπάνια είδη όπως η Γαλάζια Φάλαινα ή η Τίγρη της Σιβηρίας κυνηγούνται παράνομα. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός τους έχει μειωθεί και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν. 

 

Συνολικά, είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι φταίνε για την εξαφάνιση όλων των αβοήθητων, απειλούμενων ζώων. Είναι ευθύνη μας να λάβουμε επείγοντα μέτρα για την προστασία τους και να συμβάλουμε στη διάσωση του πλανήτη μας αντί να τον καταστρέψουμε. 

Leave a Reply