Υπερκοινοποίηση: Το τέλος της ιδιωτικότητας

Υπέρ χρήση της κοινοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: είναι αυτό το τέλος της ιδιωτικής ζωής; 

 

Σκεφτήκατε ποτέ ότι όταν το πολύ ενδιαφέρον δείτε την ανάρτηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Αυτά αποκτούν ένα είδος προσωπικής διαμόρφωσης σχετικά με τα πάντα.  Μέχρι στιγμής, οι χρήστες του διαδικτύου μοιράστηκαν τις 50 δισεκατομμύρια φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες δείχνουν προσωπικά πράγματα το 2016, χωρίς να υπάρχουν ιδιωτικές ζωές. 

 

Αν και οι άνθρωποι δεν πρέπει να πιστεύουν ότι η υπερβολική κοινή χρήση είναι μεταξύ των ειδικών ότι προκαλεί σοβαρή ζημιά καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό, στην πραγματικότητα, μερικοί από εμάς κερδίζουν τόση ευχαρίστηση όταν οι ιδιωτικές μας στιγμές παίρνουν εκατοντάδες likes που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να μοιραζόμαστε τότε. Ακόμη χειρότερα, πέφτουμε πραγματικά σε κατάθλιψη όταν συνειδητοποιούμε ότι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για την προσωπική μας ζωή ή όταν οι αναρτήσεις μας δέχονται άσχημα σχόλια. Ωστόσο, το χειρότερο πρόβλημα είναι ότι  δημοσιεύουμε κάτι στο διαδίκτυο δεν μπορούμε να την ελέγξουμε πια. Οποιοσδήποτε μπορεί να το κατεβάσει και να το χρησιμοποιήσει ακόμα και αφού το έχουμε διαγράψει. 

 

Την επόμενη φορά, σκεφτείτε δύο φορές το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας καθώς και το κοινό σας και μην ανεβάσετε τίποτα που θα μπορούσε να σας κάνει να ντρέπεστε αργότερα. Τέλος, αποφύγετε τις αναρτήσεις που δείχνουν πάρα πολλά για τη συνηθισμένη τύχη ή την οικογένειά σας. Να θυμάστε ότι μπορούμε να λάβουμε likes και στιλ προστατεύστε το απόρρητό μας Στην πραγματικότητα, μια από τις αναρτήσεις που έχουν λάβει τα περισσότερα likes στο Instagram είναι απλώς μια φωτογραφία ενός αυγού. 

Leave a Reply