Προστασία του πλανήτη: μείωση των οικιακών σπαταλών, κατανάλωση 

Προστασία του πλανήτη: μείωση των οικιακών σπαταλών, κατανάλωση 

 

Τον τελευταίο καιρό, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μέριμνα, όλο και περισσότερων ανθρώπων, και για αυτό βρίσκουν τρόπους για να το προστατέψουν, αλλά η επαναχρησιμοποίηση αποτελεί βασικό τρόπο, και ξεκινά από το σπίτι. 

Αρχικά, η δημιουργία ενός πλάνου για τα φαγητά όλης της εβδομάδας, αποτελεί έναν πρακτικό τρόπο, για να μειώσουμε την παραγωγή οικιακών απορριμάτων. Με άλλα λόγια, μπορούμε να προεπιλέγουμε τα φαγητά που θα καταναλώσουμε την εβδομάδα για την κάθε ημέρα, αγοράζοντας έτσι μόνο τα απαραίτητα υλικά για την παρασκευή τους. Με αυτόν τον τρόπο, λιγότερες ποσότητες φαγητού θα καταλήγουν στον κάδο. 

Επιπλέον, μπορούμε να φτίαξουμε τα δικά μας προϊόντα απολύμανσης (π.χ.) αντί της αγοράς τους. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συστατικά της φύσης, όπως ξύδι, και λεμόνι και να χρησιμοποιήσουμε για την οικιακή καθαριότητα. Αυτό θα βοηθούσε το περιβάλλον, καθώς θα αγοράζαμε λιγότερο πλαστικό, και δεν θα υπήρχαν αέριοι ρύποι από τις χημικές ενώσεις των καθαριστικών του super market. 

Συνοψίζοντας, εάν ξεκινήσουμμε, έστω και με λίγες μικρές πράξεις στο σπίτι, βοηθάμε να σωθεί το περιβάλλον. 

Leave a Reply