Συμβουλές για γάτες

Συμβουλές για γάτες

 

Το να έχεις μια γάτα μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία και έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς οι γάτες κάνουν τους ιδιοκτήτες τους χαρούμενους καθώς μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν μαζί. Επιπλέον, όταν έχεις μια γάτα, γίνεσαι πιο υπεύθυνος γιατί πρέπει να τη φροντίζεις. Για παράδειγμα, πρέπει να την ταΐζεις και να την διατηρείς καθαρή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το να έχεις ένα τέτοιο κατοικίδιο θα κάνει τη ζωή σου ακόμα καλύτερη. Οπότε θα πρέπει να το φροντίζεις περισσότερο. Στο ακόλουθο άρθρο θα σου παραδώσω μερικές συμβουλές.

Αρχικά, όταν αποκτήσεις για πρώτη φορά γάτα, δεν πρέπει να ελπίζεις για την άψογη συμπεριφορά της αμέσως, καθώς απλά το ζωάκι αλλάζει το σπίτι του και όλη του τη ζωή χωρίς να ξέρουμε αν έχει δική του θέληση. Ο λόγος μπορεί να είναι π.χ. από τον πανικό.

 

Όταν η γάτα κουνάει την ουρά σας από πλευρά σε πλευρά, είναι δυσαρεστημένη

Όταν η γάτα γυρίζει την πλάτη, είναι θυμωμένη, και μπορεί να επιτεθεί

Όταν η γάτα κάθεται με ανοιχτά τα πόδια και κοιτάζει περίεργα δείχνει ενδιαφέρον και περιέργεια

Όταν η γάτα γυρίζει την πλάτη, πιθανό είναι να είναι πληγωμένη.

Οι γάτες υποφέρουν στην γειτονιά, από την έλλειψη φαγητού, δίπλα άθλια μέρη. Λίγο μετά την υιοθέτηση του κατοικίδιου ζώου σας, μπορεί η γάτα να αρχίσει ανήσυχα να τσιρίζει. Για αυτό συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για να σας δώσει κατάλληλες οδηγίες.

Leave a Reply