Social Media: Πόσο μας ωφελούν?

Τα θετικά και τα αρνητικά της χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης 

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστά και ως social media, και τα οφέλη που τους προσφέρουν. Παρόλα αυτά, - διατρέχουν και κάποιους κινδύνους ταυτόχρονα. 

Από τη μία, τα social media έχουν κάποια σημαντικά οφέλη. Αρχικά, αποτελούν εύκολα μέσα επικοινωνίας, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάζουν μηνύματα κειμένου, με άλλους ανθρώπους στον κόσμο, γρήγορα και δωρεάν. Ακόμη, το social media μας κρατάνε ενήμερους για τα τελευταία νέα που μας ενδιαφέρουν όπως για events, festival και μουσικές εκδηλώσεις. 

Από την άλλη πλευρά, τα social media έχουν και μειονεκτήματα. Αρχικά η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να αποφέρει κινδύνους. Για παράδειγμα, τα παιδιά και οι έφηβοι, συχνά κοινοποιούν πολλές προσωπικές πληροφορίες online αλλά ακόμη και συνομιλούν με αγνώστους. Επίσης, η υπερβολική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό, αν τα χρησιμοποιούμε ώρα. 

Συνοψίζοντας, υπάρχουν τα οφέλη και οι κίδυνοι που έχουν τα social media. Μα με την σωστή χρήση, μπορούμε μονάχα να οφεληθούμε. 

Leave a Reply