ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!!

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!!

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ: “ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΒΡΕΙΣ, ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ!!” ΘΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ:

ΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ!! ΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΗ!!

Μπορούμε να φτιάξουμε έναν πίνακα ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ότι χρώματα θέλουμε και διαθέτουμε (μαρκαδόρους, παστέλ, ξυλομπογιές, νερομπογιές κ.α.)

⦁ Να δημιουργήσουμε τυπώματα, αν έχουμε τέμπερες. Χρησιμοποιούμε κομμάτια από σφουγγάρια, φελλούς, μπατονέτες ή απλώς τα δάχτυλά μας. Βάζουμε το χρώμα ( λίγο) σε ένα πιάτο μιας χρήσης (πλαστικό, χάρτινο),  βουτάμε το αντεικείμενο που έχουμε επιλέξει και κάνουμε τυπώματα λουλουδιών και φυτών.

Να δημιουργήσουμε τυπώματα από λουλούδια. Θα χρειαστούμε: ένα υφασμάτινο λουλούδι (κατά προτίμηση ψεύτικο), τέμπερες, ένα πινέλο, ένα πιάτο μιας χρήσης. Βάλτε το χρώμα στο πιάτο και με ένα πινέλο απλώστε λίγο πάνω στα πέταλα του λουλουδιού και δημιουργήστε τυπώματα. Συμπληρώστε με πινέλο βλαστούς, φύλλα και ότι άλλο θέλετε για να ολοκληρώσετε την εικόνα.

Να κάνουμε κολλάζ χρησιμοποιώντας διάφορα χρωματιστά χαρτιά, κομμάτια από χάρτινες σακούλες, περιοδικά ή οποιαδήποτε άλλα χρωματιστά χαρτιά μπορούμε να βρούμε ή ακόμα και κομμάτια ύφασμα.

Όταν ολοκληρώσουμε το έργα μας του δίνουμε έναν τίτλο.

Και τώρα, ώρα για μουσική!!!

Και τώρα, ώρα για παιχνίδι!

Ψάξε αν μπορείς την Άνοιξη να βρεις!
Θα χρειαστούμε κάρτες με τα γράμματα της Άνοιξης. Γράφουμε κάθε γράμμα της λέξης Α Ν Ο Ι Ξ Η σε ένα κομμάτι χαρτόνι/χαρτί, κάπως έτσι:

Κάποιος κρύβει τα κομμάτια σε διάφορα μέρη στο σπίτι και κατόπιν παίζοντας ζεστό-κρύο τα παιδιά ψάχνουν να τα βρουν. Όταν συγκεντρώσουν όλα τα κομμάτια σχηματίζουν τη λέξη  ΑΝΟΙΞΗ τοποθετώντας τα στη σωστή σειρά.

Φτιάχνω τη δική μου ΑΝΟΙΞΗ
Χρησιμοποιούμε τις παραπάνω κάρτες με τα γράμματα (κάθε πάικτης έχει τις δικές του) και ένα ζάρι. Κάθε κάρτα, ανάλογα με τη θέση του γράμματος στη λέξη, αντιστοιχεί σε έναν αριθμό:

Κάθε παίκτης,  με τη σειρά του, ρίχνει το ζάρι και ανάλογα με το τι θα τύχει τοποθετεί την κάρτα που αντιστοιχεί στον αριθμό που έτυχε μπροστά του. Στόχος είναι να σχηματίσουμε τη λέξη ΑΝΟΙΞΗ. Νικητής είναι αυτός που θα τη σχηματίσει πρώτος και σωστά.

Καλή διασκέδαση και ως αύριο:  πολλά, πολλά φιλιά!