Διαδραστική παρουσίαση για τον κορονοϊό

Καλημέρα σε όλους σας! Λόγω της απροσδόκητης διακοπής της λειτουργίας των σχολείων και έχοντας την ανάγκη να διατηρήσουμε την επαφή μας με τα παιδάκια μας, αποφασίσαμε εθελοντικά να οργανώσουμε δραστηριότητες ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο δημιουργική η παραμονή των παιδιών στο σπίτι.

Μέσα από υλικό με γνωστικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο που θα αναρτούμε σε καθημερινή βάση, τα παιδάκια μας θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να κάνουν κατασκευές, να βλέπουν βίντεο και να υλοποιούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, σαν να βρίσκονται στο σχολείο!

Θεωρήσαμε σημαντικό η πρώτη επαφή μας με τα παιδιά να είναι και μία προσπάθεια επεξήγησης των λόγων που μας ανάγκασαν να αποχωριστούμε ο ένας τον άλλο και να παραμένουμε περιορισμένοι στο σπίτι μας...

Για το λόγο αυτό, ετοιμάσαμε μία διαδραστική παρουσίαση για τον κορονοϊό, που με απλά λόγια, με βίντεο, αλλά και με ένα παιχνίδι εγγραμματισμού, εξηγεί στα παιδιά τι είναι ο κορονοϊός και πώς θα προφυλαχθούμε από αυτόν.

Παράλληλα, για να εξηγήσουμε τη σημασία της τήρησης των κανόνων προσωπικής υγιεινής στα παιδιά, μπορούμε να κάνουμε και το πείραμα, που παρουσιάζεται παρακάτω

Θα χρειαστούμε:

  • Ένα μπολάκι
  • Νερό
  • Πιπέρι
  • Λάδι (Ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • Υγρό σαπούνι
  • Λίγο χαρτί κουζίνας

Και τέλος, μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά αυτό το παιχνίδι σειροθέτησης, που δείχνει το σωστό τρόπο για να πλένουμε τα χέρια μας!

Καλή διασκέδαση!!!

Leave a Reply