Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Free photo 82988176 © creativecommonsstockphotos - Dreamstime.com

Με την εγκύκλιο Φ.6/58012/Δ1/12-04-2019 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την εγγραφή μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, λειτουργούν αφενός μεν το Πρωινό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα και αφετέρου δε το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα (Προεδρικό διάταγμα 79/2017).
Στο Πρωινό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 08:15 έως και τις 08:30, ενώ η αποχώρησή τους στις 13:00. Όσα νήπια παρακολουθούν το Προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα, αποχωρούν στις 16:00. Επισημαίνεται ότι ενδιάμεσες αποχωρήσεις δεν επιτρέπονται.
Για τη λειτουργία Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 νηπίων/ προνηπίων, τα οποία παρακολουθούν και το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 07:45 - 08:30, ενώ η προσέλευση γίνεται 07:45 - 08:00.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως και τις 20 Μαΐου 2019. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Νηπιαγωγείου, η προσέλευση των γονέων/ κηδεμόνων θα γίνεται κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στο διάστημα 12:00 - 13:00.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για το σχολικό έτος 2019-2020, στα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν μαθητές γεννημένοι το 2014 (νήπια) και 2015 (προνήπια). Η φοίτηση των γεννηθέντων το 2015 μαθητών στα Νηπιαγωγεία είναι υποχρεωτική, αφού ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού εντάσσεται στους Δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (περ. γ' της παρ. 3του άρθρου 33 του Νόμου 4521/2018 - ΦΕΚ 38Α)

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στο 3ο Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης ανήκουν τα νήπια των οποίων η διεύθυνση κατοικίας ανήκει σε μία από τις παρακάτω οδούς:

  • Αλιμούντος 2 - 46
  • Γ. Παπανδρέου 9 - 53
  • Κυκλάδων (όλοι οι μονοί αριθμοί)
  • Εθνάρχου Μακαρίου 1-25 & 2-30
  • Βουλιαγμένης
  • Ανεξαρτησίας 1-77 & 2-Παιδική χαρά
  • Βύρωνος (όλοι οι αριθμοί)
  • Θερμοπυλών 1-53 & 2-66
  • Θήρας 1-71 & 2-76
  • Κανάρη (όλοι οι αριθμοί)
  • Κύπρου 1-35 & 2-24
  • Κρήτης (όλοι οι αριθμοί)
  • Μπιζανίου (όλοι οι αριθμοί)
  • Μπουμπουλίνας (όλοι οι αριθμοί)
  • Ολυμπίας 1-παιδική χαρά & 2-46
  • Πολεμιστών (όλοι οι αριθμοί)
  • Ρούμελης 1-65 & 2-60
  • Σπετσών (όλοι οι αριθμοί)
  • Ύδρας (όλοι οι αριθμοί)
  • Ψαρών (όλοι οι αριθμοί)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Η εγγραφή προνηπίου στο δεύτερο έτος γίνεται αυτεπάγγελτα) 

  1. Αίτηση εγγραφής - Υπεύθυνη Δήλωση (κατεβάστε την από εδώ)
  2. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η μόνιμη κατοικία του μαθητή (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, εκκαθαριστικό σημείωμα Δ.Ο.Υ, μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού κλπ)
  3. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (Σημειώνεται ότι ο μη εμβολιασμός του νηπίου συνεπάγεται αδυναμία εγγραφής)
  4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή - Α.Δ.Υ.Μ. (κατεβάστε το από εδώ). Καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων/κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία), κατατίθεται δε, το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
  5. Πιστοποιητικό γέννησης αναζητάται αυτεπάγγελτα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myschool.

Σε περίπτωση μαθητών/-τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς/ κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/-τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με Ε.Ε.Α.

Εφόσον το νήπιο πρόκειται να συμμετέχει και στο Ολοήμερο Προαιρετικό Πρόγραμμα, απαιτείται επιπρόσθετα:

  1. Βεβαίωση του φορέα εργασίας ή κάρτα ανεργίας και για τους δύο γονείς. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα δύναται να εγγράφονται μαθητές:

  1. των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς
  2. των οποίων οι γονείς/ κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως:
    α. Πολύτεκνοι/ τρίτεκνοι/ μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/ φυλακισμένοι
    β. Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή δομές φιλοξενίας

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Σε περίπτωση εγγραφής μαθητή που προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, όλα τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην Ελληνική Γλώσσα.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους τρόπους που αναφέρονται στη σελίδα Επικοινωνία

Leave a Reply