Κούκλες από …σπίτι – Μέρος 2ο (Βήμα 5ο + 6ο)

Είχα πια ετοιμάσει το βίντεο για τη μικρή μου ηλιαχτίδα! Αν και άργησα να κοιμηθώ, ξύπνησα νωρίς νωρίς και κάθισα στο παράθυρό μου να την περιμένω.

Μόλις την είδα από μακριά, χαρούμενη και ζωηρή να παίζει κρυφτό με τους φίλους της, τα σύννεφα, της φώναξα με όλη μου τη δύναμη: "Έεεε, ηλιαχτίδα! Σου έχω νέα από τα παιδάκια μας!"
Ξεπρόβαλε μεμιάς κι άρχισε να τρέχει τόσο γρήγορα, που ούτε που κατάλαβα για πότε στρογγυλοκάθισε στο κρεβάτι μου! "Τέλεια! Ανυπομονώ!", μου είπε λαχανιασμένη καθώς ήταν από την τρεχάλα!
Άρχισα να της δείχνω τα πάντα: φωτογραφίες, βίντεο, ζωγραφιές, φωνούλες παιδικές σαν αυτές που άκουγε κάθε μέρα στου σχολείου μας την αυλή.
Χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε, αναπολήσαμε και μετά... έτοιμες για την επόμενη "αποστολή"! Θέλεις να μάθεις τι ετοίμασε η ηλιαχτίδα για εσένα;

(Δες το βίντεο μέχρι το 06:48)

ΒΗΜΑ 5ο: Προτάσεις της μικρής ηλιαχτίδας (Κατέβασε τις οδηγίες για το 5ο Βήμα από εδώ)

  1. Άκουσε τη Σονάτα υπό το Σεληνόφως, κοιτάζοντας το πιο όμορφο δώρο του Ήλιου στη φύση: το ηλιοβασίλεμα!

2. Ο Ήλιος τρελαίνεται για παραμύθια, ιστορίες και μύθους! Ο αγαπημένος του είναι ο Φαέθων! Θέλεις να τον δεις κι εσύ;

3. Ο Ήλιος δυσκολεύεται να κοιμηθεί, στενοχωριέται, θυμώνει, κλαίει... Αν κάποιες φορές νιώθεις το ίδιο κι εσύ, ακολούθησε τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και δες τον κόσμο γύρω σου με την πιο αισιόδοξη ματιά σου! Τεντώνω-Χαλαρώνω-Αλλάζω ματιά

ΒΗΜΑ 6ο: Μια σκηνή για την κούκλα σου και Συνέντευξη (Κατέβασε τις οδηγίες για το 6ο Βήμα από εδώ)

  1. Η κούκλα σου χρειάζεται ένα δικό της χώρο. Διαμόρφωσε ή κατασκεύασε μία σκηνή! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις  τις ιδέες που σου δίνει η μικρή ηλιαχτίδα ή να βάλεις τη φαντασία σου και ό,τι υλικά βρεις στο σπίτι!
  2. Ζωντάνεψε την κούκλα σου στη "σκηνή" κι άφησέ τη να μιλήσει για ό,τι τη χαροποιεί και ό,τι την προβληματίζει! Ζήτα βοήθεια από τους γονείς σου, δε νομίζω να έχουν αντίρρηση! Στείλε μας το βίντεο ή την ηχογράφηση της συνέντευξης, να τη δείξουμε στην ηλιαχτίδα, να τη δείξουμε και στον ήλιο!

Leave a Reply