Κούκλες από … σπίτι – Βήμα 9ο – 10ο

Ο ήλιος είναι χαρούμενος! Τα παιδιά γύρισαν στο σχολείο κι ο Βασιλιάς Κορωνοϊός υποχωρεί ντροπιασμένος μακριά...

ΒΗΜΑ 9ο - ΟΝΕΙΡΟΑΦΙΣΑ (ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ 9ο ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ)

Δες τη συνέχεια στο βίντεο και ετοιμάσου για την επόμενη αποστολή σου!

Η κούκλα σου σκέφτεται τι θα κάνει τώρα που θα βγει από το σπίτι. Τι ονειρεύεται; Πες στη μαμά ή στο μπαμπά να σου εκτυπώσουν αυτό το αρχείο και δημιούργησε την πιο όμορφη ονειρο-αφίσα! Βάλε την κούκλα σου να υπογράψει, για να τη στείλετε στο διαγωνισμό ονειρο-αφίσας! Τράβηξέ τη μια φωτογραφία και - αν συμφωνούν και οι γονείς σου - στείλε τη και σε εμάς! Να τη δούνε και οι φίλοι σου! Να τη δείξουμε και στην ηλιαχτίδα!

ΒΗΜΑ 10ο - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ 10ο ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ)

Παίζουμε κουκλοθέατρο; Χρησιμοποίησε τη σκηνή που έχεις φτιάξει για την κούκλα σου και όποιο άλλο αντικείμενο επιθυμείς. Άσε την κούκλα σου να μας πει τη δική της ιστορία: Από που ξεκίνησε, πού πήγαινε; Πώς βρέθηκε στο σπίτι σου; Τι θυμάται από τις μέρες που περάσατε μαζί; Ποιες στιγμές; Ποια παιχνίδια; Αν υπήρξαν δυσκολίες ή εμπόδια, πώς καταφέρατε να τα ξεπεράσετε; Και τώρα τι θα κάνει; Ποια είναι τα σχέδιά της; Είναι τα ίδια ή άλλαξαν; Πώς θα κάνει τα όνειρά της να γίνουν αληθινά;

Ζήτα από τη μαμά ή το μπαμπά να τραβήξει σε βίντεο την παράσταση της κούκλας σου και - αν συμφωνούν - στείλε τη και σε εμάς! Να τη δείξουμε στους φίλους σου! Να τη δείξουμε στον Ήλιο!

Και μην ξεχνάς... Βγαίνουμε από το σπίτι και περνάμε ακόμη πιο όμορφα!

*Με το 10ο βήμα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα "Κούκλες από ... σπίτι! Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας μέσα από ... το παράθυρο!". Παρακαλούμε όσα παιδάκια έχουν εκκρεμότητες από το πρόγραμμα, να μας στείλουν το ανάλογο υλικό εντός των επόμενων ημερών, ώστε να ετοιμάσουμε το αναμνηστικό βίντεο από το πρόγραμμα!

Leave a Reply