Κούκλες από … σπίτι (Βήματα 7 + 8)

Η ηλιαχτίδα χαμογελάει ευχαριστημένη! Τα παιδιά βγήκαν επιτέλους από τα σπίτια τους! Επέστρεψαν στο σχολείο!Αν και ακόμη δε μπορούν να αγκαλιάσουν τους φίλους τους, τους βλέπουν πλέον καθημερινά! Συζητούν τα νέα τους, παίζουν παιχνίδια στην τεράστια αυλή του σχολείου και διασκεδάζουν! Και χαίρονται! Και γελούν με την καρδιά τους! Γιατί βρήκαν επιτέλους όλα αυτά που τόσο καιρό τους έλειψαν!

Η μικρή ηλιαχτίδα αναρωτιέται τι να κάνουν οι κούκλες των παιδιών... Πώς να ένιωθαν τόσο καιρό που τα παιχνίδια, οι χαρές, η διασκέδαση τους έλειπαν;

ΒΗΜΑ 7ο: ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ! (ΒΗΜΑ7)

Όταν επιστρέψεις στο σπίτι από τη βόλτα σου, κάθισε και πάλι μαζί με την κούκλα σου. Μίλησέ της και ρώτησέ τη: Τι είναι αυτό που πιο πολύ της έλειψε όσο #μέναμε_σπίτι; Τι μπορούσε να κάνει, μόνη της ή με τη βοήθειά σου; Ζήτα τη βοήθεια της μαμάς, του μπαμπά ή κάποιου μεγαλύτερου και συμπλήρωσε τη λίστα.

Κατέβασε τη λίστα από εδώ και όταν τη συμπληρώσεις, τράβηξέ τη μια φωτογραφία και στείλε τη στις δασκάλες σου! Να τη δείξουμε και στην ηλιαχτίδα! Να τη δει κι ο ήλιος, που πια είναι χαρούμενος!

ΒΗΜΑ 8ο: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ Ό,ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ (ΒΗΜΑ8)

Τώρα πια που μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, θέλεις να πάμε μία βόλτα; Μπορείς να πας στο βουνό, στη θάλασσα ή ακόμη και στην αυλή του σπιτιού σου! Μάζεψε πέτρες, φύλλα, άμμο, κλαδάκια ή ό,τι άλλο σου αρέσει και γράψε ένα μήνυμα για ό,τι και όποιον σου λείπει. Εάν δε μπορείς μόνος/μόνη σου, ζήτα τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου ή - αντί να γράψεις - φτιάξε ένα σχέδιο!

Τράβηξε το μήνυμά σου μια φωτογραφία και στείλτο σε εμάς, αλλά και στα πρόσωπα που σου λείπουν! Σε ένα φίλο που βρίσκεται μακριά, στον παππού και τη γιαγιά στο χωριό, σε όποιον σου έλειψε περισσότερο.

Και μην ξεχνάς! Κρατάμε πάντα αποστάσεις, παραμένουμε υγιείς.

Leave a Reply